fbpx
020 – 280 17 00 EN

Wiskunde is ECHT cool!!!

17-06-2013

Afgelopen zondag hadden de eerstejaars les 2 van het vak Wiskunde. Gastdocenten Ton en Gido hadden er zin in! De opkomst van leerlingen was uitstekend en voor elke groep was er een begeleider om de opdrachten te maken en mee te helpen.

Tijdens de eerste les, vorige week, hadden we al gezien dat wiskunde overal aanwezig is en dat bijvoorbeeld stevige constructies als bruggen en gebouwen gemaakt worden met driehoeken. Vervolgens werden er een aantal opdrachten gedaan met getallen; de getallentruc met 6 kaartjes is inmiddels legendarisch onder de leerlingen van de weekendschool, omdat je er zo goed je ouders mee voor de gek kunt houden thuis…
Na nog een paar vouwtrucen speelden we het spel SET, niet makkelijk, wel leuk!

Bij de tweede les gingen we verder waar we gebleven waren: nog meer puzzels, wiskundige spellen, ruimtelijke figuren, aanzichten bouwen… We leerden bijvoorbeeld dat een voetbal is gemaakt van heel veel veelvlakken aan elkaar en dat je dus van heel veel veelvlakken ronde vormen kunt maken. Aan het einde van de les maakten we figuren van Polydron, een soort modern wiskundig K’nex/technisch lego. Dat was spectaculair!
Het belangrijkste van het vak wiskunde is dat je niet gelijk moet denken dat je iets niet kunt, maar dat je rustig moet kijken en logisch moet nadenken. Als je dat doet en doorzet, lukt het! En ook belangrijk: wiskunde is niet ‘saai’, maar ‘cool’!

Alle leerlingen deden heel goed mee en het was een heel fijne les. Volgende week de derde en laatste les wiskunde, daarna de afsluitzondag en dan…. is het eerste jaar alweer voorbij! In de zomervakantie hebben we alle tijd om uit te rusten van het eerste jaar en ons te verheugen op het tweede jaar!!!