fbpx
020 – 280 17 00 EN

World Musical Tour Zomerfeest: dansen, ijsjes en gezelligheid

30-07-2021

IMC on Tour bestaat vijf jaar en wie jarig is, trakteert! Zo’n tweehonderd kinderen van IMC on Tour zijn aanwezig bij een speciaal muziekprogramma in het openluchttheater Cabrio in Soest. Een dag van zonneschijn en regen, maar vooral veel plezier.

Zangeres Mireille Bittar opent de show met liedjes in het Arabisch, een taal die de meeste kinderen ook onder de knie hebben, getuige het luide en enthousiaste meezingen vanaf de tribune. Haar bandleden demonstreren daarnaast ook de geluiden van de riq, een soort tamboerijn en het slaginstrument de darbuka.

Daarna is het podium aan juf Saron, zij gaf de afgelopen weken theaterworkshops als onderdeel van de IMC on Tour Summer School. ‘Wie van jullie wil er in een film spelen?’ vraagt ze de kinderen. Ontelbaar veel handen schieten de lucht in. Vervolgens geeft ze een korte samenvatting van de belangrijke lessen over jezelf voorstellen. Rechtop staan, je naam duidelijk uitspreken, hard praten en het allerbelangrijkste: je dromen uitspreken. ‘Durf uit te spreken wie je bent en wat je wilt doen,’ aldus juf Saron, ‘zo bouw je aan je netwerk.’ De moderator van de dag, Milou Adjanga, moedigt de kinderen aan om juf Saron nog wat vragen te stellen. Een jongen schuifelt verlegen naar het podium, aangemoedigd door zijn vrienden. ‘Ik ben heel trots op je,’ zegt hij, waarop applaus losbarst.

Natuurlijk krijgen de leerlingen zelf ook het podium tot hun beschikking om zelfgeschreven gedichten voor te dragen die ze maakten tijdens de lessen van de School der Poëzie. Bijvoorbeeld Joud die over zijn beste vriend schreef: ‘Hij is een rivier omdat hij snel stroomt,’ en Ayda die metaforen voor het leven in haar gedicht stopte: ‘Het leven een snelweg. Dat je weg wilt, maar moet leren wachten.’

De Redemption Band van zanger Mitchell Brunings staat intussen klaar om de regen weg te dansen. ‘Van regen word je nat, maar van muziek word je blij!’ aldus Mitchell. Zijn vrolijke reggae zorgt ervoor dat de kinderen op de banken dansen en zelfs het podium beklimmen om samen te swingen op nummers als ‘Don’t Worry About a Thing’ en ‘One Love’. Met een buik vol ijsjes en hoofd vol muziek lopen de leerlingen terug naar de bussen, precies op tijd voordat de regen echt los zal barsten.


Lees meer 

Bekijk meer activiteiten van de IMC on Tour Summer School via deze speciale campagne pagina.

 


Het programma IMC on Tour wordt gesponsord door Ahold Delhaize.

De ontwikkeling van jonge mensen is heel belangrijk; zij zijn de toekomst en daar moeten we in investeren. Ahold Delhaize ondersteunt Stichting IMC Weekendschool om jonge mensen nét dat extra zetje in de rug te geven met aanvullend inspirerend onderwijs. Onder andere op het gebied van algemene kennis, persoonlijke ontwikkeling, cultuur en sport.

Deze zomer zet Ahold Delhaize, naast de jaarlijkse ondersteuning, een extra tandje bij om de leerachterstanden door COVID-19 op een positieve manier aan te pakken. Het bedrijf is hoofdsponsor van de Summer Schools van het programma IMC on Tour.

Frans Muller (CEO Ahold Delhaize): “Ik ben er trots op dat we nu ook in de zomervakantie extra hulp bieden aan deze generatie van de toekomst. De leerachterstanden zijn natuurlijk niet in een keer opgelost, maar we hopen dat deze zomerscholen zorgen voor nieuwe energie en enthousiasme.”