fbpx
020 – 280 17 00 EN

‘Yes ik kan hechten’

05-02-2013

Tijdens het 1e jaar bij IMC Weekendschool wordt het vak geneeskunde gegeven. De leerlingen maken dan gedurende vier zondagen kennis met verschillende beroepen in de geneeskunde.

In het 3e jaar mogen de leerlingen zelf aangeven waar ze nog meer over willen weten en leren. Afgelopen zondag mochten de leerlingen op bezoek komen bij het Elisabethziekenhuis. Hier kregen zij een verdiepende les in de geneeskunde, namelijk chirurgie.

We hebben een bezoek gebracht aan de operatiekamer en moesten hier speciale OK-kleding voor aan. De leerlingen hebben geleerd dat in deze omgeving alles heel sterile moet zijn en dat de artsen zich ook goed moeten voorbereiden, want anders gaat het fout. De patiënten helpen de artsen gelukkig door, voordat zij onder narcose gaan, het desbetreffende lichaamsdeel te markeren. Zo weten de artsen om welke kant het gaat en zullen ze nooit het verkeerde been of de verkeerde arm opereren.

Onder begeleiding van de gynaecoloog en de assistent arts mochten de leerlingen een kijkoperatie verrichten. De leerlingen hebben wel gemerkt dat dit een grote concentratie en een stabiele hand vergt.

Bij het skillslab hebben de 3e jaars leren hechten. Dit was eigenlijk nog best moeilijk. Iedereen ging zeer geconcentreerd aan de slag. Toen het bij één van de leerlingen lukte, riep ze vol trots: ‘ik kan hechten’. Daarna werden er aan de tafel snode plannen geopperd om kleine broertjes te gaan hechten. Gelukkig kreeg niemand een naald en hechtdraad mee naar huis.

Aangezien bij de 3e jaarsleerlingen tijdens het 1e jaar gipsen geen onderdeel was, stond dat dit jaar op het programma. Dit onderdeel werd vol enthousiasme gegeven door de gipsmeesters en vol enthousiasme ontvangen door de leerlingen. Er zijn na afloop waarschijnlijk een hoop familieleden en vrienden voor de gek gehouden met de gipsen armen. Door de juf in ieder geval wel!

Al met al was dit een super leuke en leerzame dag en hebben de leerlingen volop genoten!