fbpx
020 – 280 17 00 EN

Zesde lichting ambassadeurs beëdigd

13-09-2021

Afgelopen zaterdag 11 september 2021 vond de zesde ambassadeursbeëdiging plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Tijdens de ambassadeursopleiding leren alumni (oud-leerlingen) hoe ze hun eigen verhaal kunnen vertellen en dit kunnen inzetten om andere mensen te inspireren en motiveren. De ambassadeursopleiding is één van de pijlers van IMC Alumni, het educatieve programma voor oud-leerlingen van Stichting IMC Weekendschool.

Dit jaar vond voor de zesde keer de ambassadeursbeëdiging plaats, waarbij Stichting IMC Weekendschool weer een mooie groep van kersverse ambassadeurs mocht verwelkomen. Gastdocent van het eerste uur van de ambassadeursopleiding, Richard Roling, nam de zaal mee in zijn verhaal en liet de genodigden proeven van dat waar de ambassadeursopleiding om draait: storytelling. Vol enthousiasme kwam het publiek, bestaande uit de ambassadeurs en hun eigen gast, mee in zijn verhaal.

Na het energieke gastoptreden van Richard, nam Maaike van Gestel, manager van programma IMC Alumni, het woord. Met ontroerende woorden over elke ambassadeur beschreef zij de reis die de alumni hadden afgelegd in de drie trainingsweekenden van de opleiding. Ook de ambities van de ambassadeurs binnen de stichting werden benoemd. Waar de een Stichting IMC Weekendschool wil gaan helpen in de fondsenwerving, wil de ander een rolmodel zijn voor leerlingen en alumni. Ook ambities met betrekking tot meer vrijwilligerswerk in de vorm van begeleider in de klas, gastdocent of als Connectie Captain werden gedeeld. De interesse in onze stichting en de motivatie om zelf een steentje bij te dragen, waren niet alleen inspirerend voor de genodigden, maar ook voor de ambassadeurs van vorige lichtingen en de afgevaardigden van de stichting.

Een ding is zeker, deze groep alumni heeft de ambassadeursopleiding succesvol afgerond, maar dit is voor hen nog maar het begin. Van deze alumni gaan we in de toekomst nog veel zien en horen!