fbpx
020 – 280 17 00 EN

Zomerkamp Future for Life

26-08-2014

26 augustus 2014
Het Future for Life Summercamp was een avontuurlijke onderneming dit jaar. Voor deze ‘Expedition edition!’ kwam half augustus een groep oud-leerlingen vanuit verschillende hoeken van het land voor vijf dagen bij elkaar voor een actief kamp, mede georganiseerd door oudere alumni.

Het programma ging meteen goed van start met een workshop door ´FC de Krachtpatsers´ waarin de deelnemers elkaar beter leerden kennen door verschillende opdrachten. Zo testten zij elkaars oplettendheid door middel van shiatsu. FC de Krachtpatsers begeleidt jongeren om inzicht te krijgen in wie ze zijn, wat ze willen en kunnen. In deze visie vinden de weekendschool en deze organisatie elkaar. Meer over FC de Krachtpatsers via: www.fcdekrachtpatsers.nl

Onder wiens leiding kun je nu beter op expeditie gaan dan onder die van de experts van de landmacht? Kapitein Bas en Onder Officier Martine leerden de jongeren de fijne kneepjes van het vak. En na een introductie op het kaartlezen konden de deelnemers zelf aan de slag met de gegeven coördinaten. Daarna was het voor sommigen even behoorlijk doorbijten tijdens de bootcamp. De dropping ’s avonds bood de echte ‘explorers’ de kans hun richtingsgevoel nog eens extra te testen.

Het was ‘een week om nooit te vergeten’, aldus een van de deelnemers. De begeleiders genoten eveneens, Juf Samira: “Kon het maar een maand duren” zei een van de kids… En gelijk heeft ie, vijf dagen was veel te kort! Wat was het een geweldige week met een bijzonder mooie groep. Stuk voor stuk hebben ze bijgedragen aan een onvergetelijk avontuur. Bedankt toppers!!