fbpx
020 – 280 17 00 EN

Zon, waterpret, teamwork en fietsen!

26-06-2014

De sportdag is een jaarlijks terugkerend evenement als afsluiting van het schooljaar van IMC Weekendschool. Na een jaar lang de wereld te hebben ontdekt door de lessen van gepassioneerde professionals is het tijd voor de jaarafsluiting. Leerlingen van alle jaargroepen komen samen om te sporten. Het gaat hier niet alleen om fysiek bezig zijn, maar vooral om de sociale verbinding van sport. Dit jaar was de sportdag extra bijzonder. Dankzij een bijdrage van BNP Paribas waren er meer mogelijkheden voor spellen.

Zondag 15 juni kwamen zeventig enthousiaste leerlingen van jaar één en jaar twee, fanatieke begeleiders en vrijwilligers van BNP Paribas samen voor een energieke dag.

Op de fiets vertrok een lange stoet leerlingen naar den Ilp. Deze fietstocht door de natuur zorgde voor veel ‘ooh en aah’ momenten, van verwondering maar ook van vermoeidheid. Veel van onze leerlingen zijn niet gewend zover te fietsen ( acht km).

Aangekomen in den Ilp stonden de professionele sportmannen en vlottenbouwers klaar om ons op te vangen. In vier workshops staken de leerlingen en begeleiders hun sportieve handen uit de mouwen.

Van vlotbouwen tot aan gps hunt en van Bouncehockey tot aan klompgolf. De leerlingen vonden het fantastisch en waren superfanatiek. Er waren leerlingen die massaal het water in sprongen om te varen op hun zelfgebouwde vlot, sommigen zelfs met kleding aan. Klompgolf werd gespeeld in opperste concentratie om vervolgens heel hard te kunnen juichen. Ook de GPS hunt was spannend, sommige groepjes verdwaalde in het natuurgebied. En we hebben een paar natuurtalenten leren kennen op het hockey- en volleybalveld.

De sportdag heeft gezorgd voor een stevige impuls aan de sociale verbondenheid tussen de jaargroepen en de leerlingen. Een gezellige sfeer met leerlingen die goed met elkaar samenwerkten in teams. Het mooie weer, het prachtige gebied van den Ilp en de bijdrage van de vrijwilligers van BNP Paribas zorgde voor een superdag!