fbpx
020 – 280 17 00 EN

Zorg, hulp EN ondernemen!

30-09-2013

DE 2E JAARS LEERLINGEN hadden gisteren hun tweede les van het vak Zorg en Hulp. Nadat vorige week matig doch leerzaam en flexibel was afgetrapt met nadenken over allerlei verschillende soorten zorg- en hulpinstellingen in Nederland en welke vormen van verzorging en hulp je waar kunt halen/vragen/krijgen, was het nu de hoogste tijd om kennis te maken met de mensen uit het werkveld:
een sociaal psycholoog (over hoe je mensen kunt beinvloeden),
een sergeant majoor van de landmacht (dat het leger juist komt om te helpen en hoe ze helpen)
een psychologe (die ons leerde dat bang zijn heel normaal is).
Ook waren er 3 gastdocenten van Stichting Perfect Positive World, zij leerden de leerlingen naar zichzelf kijken en nadenken over de keuzes die je maakt. Ook leerden de leerlingen welke kwaliteit zij op diverse plekken in hun leven inzetten: de kwaliteitenmindmap. Vraag uw kind er vooral naar en doe het zelf ook!
Het was heerlijk om weer een echte ouderwets fijne en leerzame weekendschoolles te hebben, iedereen heeft veel geleerd en genoten, ook de juffen en de gastdocenten!

Komende zondag gaan de 2e jaars leerlingen in groepjes op excursie naar verschillende zorginstellingen en presenteren aan het einde van de dag waar ze zijn geweest en welke zorg je er kunt verwachten. Spannend!!!

DE 3E JAARS LEERLINGEN hadden de eerste les van het vak ondernemen.