fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ahold Delhaize zomerchallenge

Hoe kun je jongeren gezonder laten eten?

De Ahold Delhaize zomerchallenge is op 8 juli jl. van start gegaan. De challenge voor onze leerlingen en oud-leerlingen (alumni ) in het kader van het vak ‘ondernemen’ luidt: ‘Bedenk een manier waarop jongeren tussen de 10 en 15 jaar gezond of gezonder willen gaan eten. En overtuig Ahold Delhaize waarom jouw plan het beste is.’

Aan onze leerlingen en alumni de taak om in een filmpje van één minuut hun plan te pitchen. In hun plan moeten ze rekening houden met onderdelen als: voor welke doelgroep is het bedoeld, is het plan ook uit te voeren en hoe heeft een bedrijf als Ahold Delhaize er baat bij (bijvoorbeeld door meer omzet of meer mensen naar de winkel)? Tot 31 oktober konden de plannen worden ingediend. De winnaar mag een dag op pad bij Ahold Delhaize om te kijken hoe zijn of haar plan het beste kan worden uitgevoerd.

Winnaar

Zondag 15 november is de winnaar Imane Haban van ons programma IMC Weekendschool in Utrecht verrast met het nieuws en een grote bos bloemen. ‘Deze leerling heeft zichzelf uitzonderlijk goed gepresenteerd en heeft een heel origineel idee bedacht’, luidde het unanieme oordeel van de jury over de winnaar (bekijk voor de winnende pitch: nr. 7 in de rij van filmpjes).

Meerdere prijzen

De tweede prijs

De tweede plaats is voor Juan en Mohammed. De jury prijst het voor de doelgroep zeer aansprekende idee met een app en gelooft dat dit een duidelijke ‘call to action’ heeft. Het was het meest moderne idee van alle inzendingen.

De derde prijs

De derde plaats is voor Mohamed en Abdulai. De jury is onder de indruk van de benadering van de heren en de strategische en duurzame denkrichting. Ze raken een belangrijk punt precies in het hart en dat is zeer bewonderenswaardig. Maar het plan is in de uitvoering wat lastig te realiseren.

Eervolle vermelding

Het idee van Jessica uit Zuidoost verdient vanwege de aandacht voor ouderen, de verbetering in de keten en het teruggeven aan de maatschappij een eervolle vermelding.

Samenwerking 

Ahold Delhaize is partner van Stichting IMC Weekendschool. In het kader van toekomstbestendig ondernemen worden lessen ontwikkeld voor onze programma’s IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en IMC Alumni. De Ahold Delhaize zomerchallenge is hier een voorbeeld van.

De inzendingen:

Bekijk hier een selectie van de inzendingen van de Ahold Delhaize zomerchallenge.

IMC Weekendschool – Amsterdam Zuidoost

IMC Weekendschool – Summerschool 

 

IMC Weekendschool – Utrecht 

 

IMC Weekendschool – Amsterdam Noord 

 

 

 

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren