Doneer
Home Nieuws

Nieuws

Magische momenten - Zuid-Holland - Weekendschool

<>

Een rondleiding van kamerleden door de plenaire zaal en debatteren onder hun toezicht in het gebouw van Tweede Kamer? De leerlingen van IMC Weekendschool Den Haag maakten het mee: ‘Ik heb geleerd waarom politici op hun telefoon zitten in de Tweede Kamer.’

Magische momenten - Gelderland

Samenwerken aan nieuwe technologie in Nijmegen

In de afgelopen weken volgden de eerstejaars leerlingen van IMC Weekendschool Nijmegen het vak Nieuwe Technologie. Een heuse primeur: verschillende partners uit de Nijmeegse microchip industrie kwamen voor het eerst samen om dit nieuwe vak te creëren. De leerlingen werden gedurende vier lessen meegenomen in de fascinerende wereld van de microchip.

Nieuws

Mexicaanse zusterschool Mundo de Talentos bestaat 5 jaar

Vijf jaar geleden richtte Eleni Asimakopoulos, oud-medewerker van IMC Weekendschool en Laura Baas, de Mexicaanse zusterschool Mundo de Talentos op. Onlangs vierden zij hun vijfjarig jubileum; een moment om terug te kijken met leerlingen, alumni, families, partners en collega's. Vol trots.

Nieuws

Werving nieuwe directeur

In oktober 2022 is Mark Post aangetreden als interim Directeur Bedrijfsvoering voor een periode van anderhalf jaar. Wij zijn daarom nu op zoek naar een vaste invulling van deze positie. We Know Executives begeleidt de sollicitatieprocedure voor deze vacature.

Nieuws - Basisschool

Samenwerking Adessium en RWE Foundation

Sinds dit schooljaar hebben wij twee nieuwe meerjarige strategische partners aan IMC Weekendschool mogen verbinden: Adessium Foundation en RWE Foundation. We zijn zeer verheugd over deze samenwerkingen, één nieuwe (RWE), en één vertrouwde partner uit het verleden (Adessium). We danken beide partners van harte voor hun vertrouwen, en hun organisatie-brede steun.
Leerlingen krijgen les over de ruimte van André Kuipers

Magische momenten in je mailbox

Leerlingen krijgen les over de ruimte van André Kuipers

Magische momenten in je mailbox

Nieuws

IMCoach gaat door

Vrijwilligers brengen onze missie in de maatschappij. En de maatschappij in onze klas. Op 28 juni 2023 hebben we daarom opnieuw een aanvraag ingediend voor de subsidieregeling Maatschappelijke Diensttijd 2023 (MDT). Op 1 december gaf de beoordelingscommissie MDT tot onze vreugde positief advies.

Nieuws - Alumni

Ambassadeursacademie

Op 9 en 10 december 2023 kwamen twaalf alumni van verschillende vestigingen samen voor de start van de Ambassadeursacademie. Tijdens dit eerste opleidingsweekend leerden de ambassadeurs in wording elkaar kennen en gingen ze op zoek naar hun persoonlijk verhaal.

Magische momenten - Basisschool

Van scenarist tot acteur: het vak film met Cinekid

In 2020 startte onze samenwerking met Cinekid. We creëerden een gave serie van vier lessen, toen nog voor één locatie, waarin leerlingen een eigen film mogen maken. Ondertussen wordt dit prachtige vak op 12 IMC Basis-locaties gegeven, zo ook dit jaar.

Nieuws

ToekomstExpeditie: een nieuwe naam voor ons onderwijsconcept

Met de lancering van onze nieuwe website introduceren we ook de nieuwe naam voor ons unieke onderwijsconcept: ToekomstExpeditie. Deze naam weerspiegelt onze missie om het potentieel van jongeren vanaf tien jaar tot bloei te laten komen.

Magische momenten - Noord-Holland - Weekendschool

Jubileum 25 jaar Weekendschool Amsterdam Zuidoost

Een kwart eeuw geleden zette Heleen Terwijn een pioniersstap door de allereerste IMC Weekendschool te starten in het Amsterdam UMC in Amsterdam Zuidoost. Het jubileum van 25 jaar Weekendschool Amsterdam Zuidoost werd vorige week groots gevierd met een divers gezelschap van (oud-)leerlingen, ouders, broertjes, zusjes, gastdocenten, partners en relaties.