Doneer
Home Nieuws

Nieuws

Samenwerkingen - Basisschool, Nieuwkomersschool, Weekendschool

Noord Nederland over kansen, openheid en ‘gaten in de heg’

In het bruisende Stadslab op het Suikerterrein van Groningen kwam het Noord-Nederlandse netwerk van onderwijsprofessionals, partners en de lokale overheid onlangs samen voor een bijzonder werkdiner, georganiseerd door ons. Te midden van betrokken ambassadeurs en leerlingen, waaronder twee alumni en drie bijna-afgestudeerden, werd de avond gevuld met gesprekken over kansen, openheid en groeikansen in het onderwijslandschap.

Nieuws

Benyamin Gabriël van Raalte nieuwe Directeur-Bestuurder

Onlangs startte Benyamin Gabriël van Raalte als Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering van IMC Weekendschool. Samen met Directeur-Bestuurder Strategie Heleen Terwijn gaat hij de organisatie leiden. In dit openhartige interview leren we Benyamin beter kennen. Hij vertelt wat hem drijft, wat hij komt brengen en waar hij het meeste naar uitkijkt.

De IMC Weekendschool teamdag: een kijkje achter de schermen

Hoe verbonden én geïnspireerd te blijven met 62 locaties door het hele land? Eens per kwartaal komen collega’s van onze vele locaties bij elkaar voor een teamdag. Zo ook dit voorjaar. Op het programma stond een interactieve organisatie update en een workshop storytelling. Hoe vertel je vanuit jouw functie het weekendschoolverhaal op een manier dat de ander (vrijwilliger, gastdocent, ouder, buur, partner, etc.) enthousiast wordt om zich in te zetten voor ons mooie doel? Graag geven we je een kijkje achter de schermen van onze organisatie.

Magische momenten - Alumni

Eerste alumni activiteit voor de derdejaars van IMC Weekendschool

De rustige campus van de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen is op zondag 3 maart 2024 overgenomen door de derdejaars van IMC Weekendschool. Het is namelijk weer tijd voor Ilumnus! Sinds 2018 komen alle derdejaars van IMC Weekendscholen uit heel Nederland bij elkaar voor een kennismaking met het alumninetwerk; hun eerste aanraking met wat de weekendschool kan betekenen voor hen na de lessen op de zondag.

Magische momenten - Zuid-Holland - Alumni

Ambassadeurs in opleiding bezoeken Amerikaanse Ambassade

Sinds 2016 wordt het tweede opleidingsweekend van de ambassadeurs traditiegetrouw afgetrapt met een bezoek aan de residentie van de Amerikaanse ambassadeur in Den Haag. Heleen Terwijn, oprichtster en directeur van de stichting, vergezelt de groep tijdens hun bezoek. Op 1 maart 2024 was het de beurt aan de 8e lichting van ambassadeurs in opleiding.
Leerlingen krijgen les over de ruimte van André Kuipers

Magische momenten in je mailbox

Leerlingen krijgen les over de ruimte van André Kuipers

Magische momenten in je mailbox

Nieuws - Noord-Brabant - Basisschool

Feestelijke opening op basisschool De Toermalijn in Helmond

Vorige week ging het basisschoolprogramma van IMC Weekendschool van start op basisschool De Toermalijn in Helmond. Tijdens de openingsdag in Helmond, dachten de leerlingen zelf actief na over de vaardigheden die zij willen leren tijdens de ToekomstExpeditie lessen.

Magische momenten - Zuid-Holland - Weekendschool

IMC Weekendschool in het hart van de democratie

Een rondleiding van kamerleden door de plenaire zaal en debatteren onder hun toezicht in het gebouw van Tweede Kamer? De leerlingen van IMC Weekendschool Den Haag maakten het mee: ‘Ik heb geleerd waarom politici op hun telefoon zitten in de Tweede Kamer.’

Interviews

Podcast – Edith Hooge (Voorzitter Onderwijsraad)

De voorzitter van de Onderwijsraad, Edith Hooge, ziet als een belangrijke verbindingspoort tussen scholen en maatschappelijke partijen en personen die willen bijdragen aan onderwijs om leerlingen verder te brengen. Ze geeft aan dat er per definitie grenzen zijn aan wat het reguliere onderwijs kan bieden en ziet IMC Weekendschool als een welkome aanvulling. Zeker voor kinderen en jongeren met van huis uit een minder bevoorrechte sociaaleconomische positie kan IMC Weekendschool verschil helpen maken voor hun ontwikkeling en mogelijkheden in de toekomst.

Interviews

Podcast – Imad el Fadili (Alumnus)

Oud-leerling Imad el Fadili barstte in groep 7 in tranen uit toen hij de eerste keer niet was gekozen voor IMC Weekendschool. Later kreeg hij toch een telefoontje dat hij wel was aangenomen en behoorde tot de eerste lichting van Amsterdam-West. Hoe heeft Imad uiteindelijk profijt gehad aan de vele zondagen die hij doorbracht op de weekendschool?

Interviews

Podcast – Jan Jaap Hubeek (Onderwijsbestuurder)

Na heel wat podcasts gehost te hebben zijn de rollen nu een keertje omgedraaid: Jan Jaap Hubeek wordt nu geïnterviewd en maakt kenbaar waar de kracht van IMC Weekendschool in zit. Onze vertrouwde host is een alleskunner: podcastexpert, zeer betrokken bij aanvullend onderwijs en bestuurder van alle vrije scholen in Zuid-Holland. Vanuit die rol is hij veel bezig met de pedagogische opdracht van het onderwijs. Wat doet IMC Weekendschool zo goed en mist er volgens hem in het huidige onderwijssysteem?