fbpx
020 – 280 17 00 EN

De wereld laten zien hoe bijzonder je bent.

22-07-2022

De wereld laten zien hoe bijzonder je bent.

Dat leren Oekraïense leerlingen van 10 tot 16 jaar deze zomer tijdens het bijzondere vak Reclame Maken voor Jezelf. Als onderdeel van ons Summer School programma.

In de workshops van Melle Dotinga leren jongeren, die vaak niet gewend zijn om over zichzelf te praten, op zichzelf te reflecteren en zich te presenteren aan klasgenoten. Het resultaat zijn indrukwekkende posters met foto’s en krachtige uitspraken van de jongeren. Maar zo ver is het nog niet.

Onder begeleiding van schrijver en artiest Desmond Read en storyteller en -coach Jones Siahailatua en fotograaf Marijke de Schepper leren de jongeren vandaag bij Neyenrode University in Amsterdam om over zichzelf te praten, hun kwaliteiten te benoemen en ervaren ze dat ze trots op zichzelf mogen zijn. De jongeren ontdekken – in groepsverband – dat ze de beste kanten van hun persoon niet verborgen hoeven te houden, maar dat die door anderen juist het meest gewaardeerd worden.

Het resultaat; indrukwekkende, persoonlijke en soms ontroerende verhalen. De verhalen vormen uiteindelijk samen met de foto’s van Marijke de Schepper een indrukwekkende geheel.

De posters worden binnenkort geëxposeerd.

Deze zomer organiseert IMC Weekendschool op 9 locaties door het hele land een Summer School. Het gaat erom dat nieuwkomerskinderen niet stilstaan in hun ontwikkeling en zeker niet op deze cruciale leeftijd. Vooral de zomervakantie is voor deze kinderen een lange periode van verveling en stilstand. Op de Summer School bieden wij leerlingen de mogelijkheden tot ontwikkeling op verschillende vlakken. Vanaf 11 juli tot 4 augustus 2022 organiseren we o.a. sport en spel, theaterworkshops, een klassiek concert en een bezoek aan de Parade.

Met grote dank aan de Nyenrode University, Stichting Reclame Maken Voor Jezelf van Melle Dotinga en de fantastische gastdocenten.

Foto’s door Arno Stevens