fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerste lichting Alumni slaagt voor Honours Academy

10-04-2022

Trotse jongeren, ouders, begeleiders en gastdocenten! Dit weekend ontvingen op landgoed Koningshof in Overveen elf Alumni hun certificaat na het afronden van de Honours Academy van Stichting IMC Weekendschool. Met indrukwekkende presentaties vertelden de jongeren over hun persoonlijke groei tijdens dit programma. Ook gaven zij aan in welke richting ze hun opleiding willen vervolgen.

Het kiezen van een vervolgopleiding, het ontdekken van je kwaliteiten en valkuilen, reflectie kunnen toepassen op jezelf, feedback geven op anderen, uit je comfortzone stappen en doorzetten, zijn thema’s die tijdens dit programma aan bod komen. De ontmoetingen met rolmodellen zoals CEO Hajir Hajji van Action of  CEO Rochdi Darrazi van Boldking bleken een bron van inspiratie en motivatie. Veel indruk had ook de workshop van de Koninklijke Landmacht gemaakt. Grenzen verleggen, doorzettingsvermogen en ontdekken dat je soms verder kan gaan dan je zelf denkt, waren inzichten die terugkeerden in de verhalen van de elf jongeren. Zij ontvingen hun certificaat uit handen van Leonie de Lorijn de stuwende kracht achter de Honours Academy.

De Honours Academy is  een intensief programma speciaal samengesteld voor onze ambitieuze alumni (oud leerlingen) in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar oud, met speciale aandacht voor het kiezen van een vervolgopleiding. De opleiding brengt je in contact met bijzondere mensen, bedrijven en plekken uit verschillende sectoren van de samenleving.

Dank aan onze partners in dit bijzondere programma waaronder Stibbe, TBWA\NEBOKO, Slingshot Ventures, Jumbo Supermarkten, Boldking, Action, Technische Universiteit Delft en Rijksmuseum.

Foto’s: Arno Stevens