fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Nijmegen

IMC Weekendschool Nijmegen

Nijmegen is onze thuisbasis! In de oudste stad van Nederland (2000 jaar) komen elke zondag bijna 100 leerlingen naar de Weekendschool. Met archeologen speuren we naar overblijfselen uit de Romeinse tijd, met farmaceuten verkennen we de toekomst. In Nijmegen werken we samen met het ziekenhuis, beeldend kunstenaars, ingenieurs, omroep Gelderland, architecten, de reddingsbrigade, afvalverwerkers, strafpleiters en nog veel meer professionals.

We zetten ons in om onze leerlingen kennis te laten maken met uiteenlopende vakgebieden en gastdocenten. Om te leren de wereld met een nieuwsgierige en betrokken houding tegemoet te treden. Spelenderwijs bereiden de jongeren zich zo voor op de belangrijkste stap na hun schoolbestaan: het maken van gemotiveerde keuzes voor de toekomst.

IMC Weekendschool Nijmegen wordt gerund door coördinatoren Sarah Dronkelaar, Lennart Kalkman en Chris van Wieren (locatiemanager). Op lesdagen wordt het team compleet gemaakt door klassendocenten Daan Fikkert, Lena de Koning en Hilde Remmers. Activiteiten voor alumni worden georganiseerd door Ahlam El Bekkali.

Vrijwilligers/ gastdocenten

Oefen je een mooi beroep uit en zou je onze leerlingen met een gastles willen inspireren? Of wil je als vrijwilliger gewoon een keer op de zondag meehelpen als begeleider? Stuur gerust een mailtje naar Chris via chris.vanwieren@weekendschool.nl

Partners

De Weekendschool kan niet zonder de steun van partners. Bent u mogelijk geïnteresseerd in sponsoring om zo bij te dragen aan de toekomst van jongeren? We komen graag vertellen over onze maatschappelijke impact en mogelijke samenwerkingen. Neem contact op met  Lennart via lennart.kalkman@weekendschool.nl

Leslocatie:

Pontem College
Heyendaalseweg 45
6524 SE Nijmegen

Kantoorlocatie:

Philips van Leydenlaan 15,
Radboud UMC ingang West, kamer 4.52

Jaarrooster 2021-2022

Bekijk hier ons jaarrooster

Contact

Lennart Kalkman (0611381420)Sarah van DronkelaarChris van Wieren (0630535181)

Faecbook-icon

Twitter icon

YouTube iconKnop-word-vriend-van-deze-vestiging

 

 

 


Partners van de vestiging Nijmegen

 

 

 

IMC Weekendschool

Blijf verbonden