fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven

IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven

Geen woorden maar daden. Een oeroud Rotterdams motto waar de vestiging van IMC Weekendschool in Rotterdam Delfshaven elke dag opnieuw invulling aan geeft, ruim 17 jaar. In 2005 begonnen wij in deze wijk en inmiddels bedienen we wekelijks zo’n 100 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar van het unieke weekendschoolonderwijs. Al onze leerlingen zijn woonachtig in de wijk Delfshaven, één van de weinige wijken in Rotterdam die na het bombardement overeind is gebleven.

Het is een wijk die veel aandacht besteed aan het creëren van mogelijkheden voor jongeren om hun talenten en kansen optimaal te benutten. Nieuwe netwerken, professionals, ouders en jongeren werken hier zelf aan. IMC Weekendschool is dus een waardevolle toevoeging aan de wijk Delfshaven. En met een team dat alleen maar uit Rotterdammers bestaat is er een gigantisch commitment naar de stad en daarmee ook naar de wijk Delfshaven.

Wij bieden een veilige leeromgeving waarin de leerlingen volledig zichzelf kunnen zijn, kunnen experimenteren en op hun eigen tempo kunnen onderzoeken wat het beste bij hen past. Samen met gepassioneerde gastdocenten, een team van fantastische vrijwilligers en jaarlijks een aantal stagiaires van de opleiding Social Work, Toegepaste Psychologie en Pedagogiek geven de jaarcoördinatoren vorm aan verschillende vakken. Vakken als Journalistiek, Geneeskunde en Rechten, maar ook vakken als Horeca, Reclame en Voeding & Leefstijl. We bieden onze leerlingen de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende beroepen maar, en misschien is dit nog wel belangrijker, we leren onze leerlingen hun eigen kwaliteiten te ontdekken en optimaal te benutten.

Het team in Rotterdam Delfshaven bestaat uit Julia Ham, Marieke Ploegers en Isabelle Verhoeven. Op lesdagen wordt het team versterkt door de klassendocenten Berhan Gursu, Selin Gonul, Nina Peerenboom en Ibtisame Oualaid. Heeft u belangstelling om een bijdrage te leveren aan IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven als sponsor, begeleider, gastdocent of vrijwilliger? Neem dan contact op met Julia Ham

IMC Weekendschool Rotterdam Delfshaven

Aantal leerlingen: 120
Wijken: Delfshaven
Basisscholen: De Boog, OBS Dakpark, Valentijnschool, Obs Kasteel, Shri Saraswatie, Mariaschool, Emmausschool, Montessorischool De Korf en OBS Delfshaven.

Leslocatie:

Erasmus MC – Het Onderwijscentrum Erasmus MC
Dr. Molewaterplein 50-60, ingang Wytemaweg
3015 GE  Rotterdam

Bekijk het Jaarrooster 2022-2023 Rotterdam Delfshaven

De weekendschool Rotterdam Delfshaven krijgt de meeste financiële steun van bedrijven uit de stad. Daarnaast ontvangt de school bijdragen van enkele fondsen. De financiers vormen samen de sponsorgroep Rotterdam Delfshaven.

Faecbook-icon

Twitter icon

YouTube iconKnop-word-vriend-van-deze-vestiging

 

 

 


Partners van de vestiging Rotterdam Delfshaven

IMC Weekendschool

Blijf verbonden