fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

Achter de iconische Erasmusbrug in een van de leukste wijken van Rotterdam zit IMC Weekendschool Rotterdam-Zuid. Elke week zet het team zich in om een vernieuwde lessen neer te zetten voor leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar die allemaal woonachtig zijn in de wijken in Zuid. Het is een wijk die veel aandacht besteed aan het creëren van mogelijkheden voor jongeren om hun talenten en kansen optimaal te benutten. Nieuwe netwerken, professionals, ouders en jongeren werken hier zelf aan. IMC Weekendschool is dus een waardevolle toevoeging aan Rotterdam-Zuid. En met een team dat alleen maar uit Rotterdammers bestaat is er een gigantisch commitment naar de stad en daarmee ook naar Rotterdam-Zuid.

Wij bieden een afwisselende leeromgeving waarin de leerlingen kennis maken met verschillende beroepen en zo de wereld op hun eigen manier verkennen. Dit doen wij samen met gepassioneerde gastdocenten en een team van enthousiaste vrijwilligers en een aantal stagiaires van de opleiding social work (hogeschool Rotterdam).

De coördinatoren op de vestiging geven vorm aan verschillende vakken, denk hierbij aan: Geneeskunde, politie & recht, journalistiek en beeldende kunst.

Team:

Het team in Rotterdam-Zuid bestaat uit Marieke Ploegers, Maite Prince, Jitske Boomsma en Annemijn Noordam. Op leszondagen wordt het team versterkt door de klassendocenten Tessa Ladage, Gamden Tavares en Ayca Haaring-Özkan.

Heeft u belangstelling om een bijdrage te leveren aan IMC Weekendschool Rotterdam Zuid als sponsor, begeleider, gastdocent of vrijwilliger? Neem dan contact op met Handenur.taspinar@weekendschool.nl

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid

Aantal leerlingen:    80 leerlingen
Wijken:                     Bloemhof, Afrikaanderwijk, Hillesluis en Feijenoord
Basisscholen:          Agnesschool, Blijvliet, CBS De Akker, De Akkers, De Oranjeschool, CBS de Sleutel, Johannes Bogermanschool, OBS de Globe, OBS Nelson Mandela en OBS Pantarijn, Da Costa School en de TheresiaSchool.

Leslocatie:

Rotterdams Vakcollege de Hef
Slaghekstraat 221
3074 LJ  Rotterdam

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid werkt samen met Rotterdam Vakmanstad, beide partijen streven naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jongeren in Rotterdam Zuid.

Net als de andere negen vestigingen ontvangt Rotterdam Zuid een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij. De vestiging wordt daarnaast gefinancierd door een netwerk van betrokken partners. De financiers vormen samen de sponsorgroep Rotterdam Zuid.

Faecbook-icon

Twitter icon

YouTube iconKnop-word-vriend-van-deze-vestiging

 

 

 

Leerlingen tonen hun margarine product tijdens het vak voeding met Upfield

Partners van de vestiging Rotterdam Zuid

IMC Weekendschool

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren