fbpx
020 – 280 17 00 EN

Masterclass Haven

Wil jij meer weten over het containertransport in de Rotterdamse haven?

Wil jij meer weten over het containertransport in de Rotterdamse havens?
Ben je geïnteresseerd in Techniek, IT, Scheepvaart, Transport, Beveiliging, Logistiek of de Haven?
ECT organiseert een Masterclass voor 8 Alumni bij hun beide terminals op de Maasvlakte.

Wanneer?       Dinsdag 25 april
Hoe laat?        10.00 – 17.00
Hoe?                Met de bus vanaf Erasmus MC /Sofia Kinderziekenhuis (Wytemaweg)

ECT is een containeroverslag bedrijf dat op twee locaties in de Maasvlakte terminals heeft. Een terminal is een plaats waarop grote containerschepen aanleggen, waar zij gelost worden door grote kranen, waarna de containers verder vervoerd worden naar hetzij een tijdelijke opslaglocatie, hetzij via trein, vrachtwagen of binnenschip naar hun eindbestemming.
Kan je je voorstellen wat een ingewikkelde puzzel de ECT-medewerkers elke dag weer oplossen?

Het programma

  • Na een korte introductie over het bedrijf maak je onder begeleiding van een ECT-medewerker een rondrit over de Terminal. Je ziet hoe kranen containers laden en lossen: elke week zo’n 100.000!
  • Je maakt kennis met de medewerkers en hun werkzaamheden. Zo bezoek je het control-center waar op grote schermen de automatisch bestuurde voertuigen worden gevolgd en waar de planning en indeling wordt gedaan.
  • Je komt meer te weten over de identity-check van de chauffeurs, de beveiliging van de lading en de controle van containernummers voordat de vrachtwagens via de security-gate de Terminal verlaten.
  • En je brengt een bezoek aan de Technisch Dienst waar het equipment wordt onderhouden en hoe de planning hiervoor wordt geregeld.

Let op! We kunnen maar 8 Alumni meenemen, dus we hanteren de regel: ‘Wie het eerst komt die het eerst maalt’.
Geef je daarom zo snel mogelijk op bij Mamta Jalimsing via mamta.jalimsing@weekendschool.nl. Ook met je vragen kun je contact opnemen met Mamta.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren