Mijn naam is dr. Felix Kreier. Ik ben kinderarts en Chief Medical Information Officer (CMIO).
Wat ik als kinderarts doe is ontzettend breed: ik heb met veel verschillende aandoeningen en problemen te maken. Kinderen zijn zeer kwetsbaar, maar hebben ook een verbluffende veerkracht. Met een goede behandeling worden ze meestal weer beter. Als kinderarts heb je niet alleen met een kind te maken, je hebt ook het vertrouwen van de ouders nodig. Een van onze aandachtsgebieden is de spoedeisende hulp voor kinderen. In het OLVG wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de pijnbestrijding bij kinderen. Daar draag ik als kinderarts ook mijn steentje aan bij. Verder ben ik CMIO en dus met computers en digitale innovatie bezig.
Sinds 2011 doe ik geneeskunde lessen bij de Weekendschool. Het liefst samen met alumni van de Weekendschool, die kunnen jullie veel beter vertellen dan ik hoe het voelt om dit vak te studeren. De leukste lessen vind ik als jullie veel vragen hebben gesteld, daarvoor is altijd ruimte. Maakt niet uit wat!
Tijdens de masterclass ‘ Werken in de Zorg’ zal ik je door meerdere afdelingen leiden en een workshop babyreanimatie geven.
Mijn naam is Aysenur Mercimek en ik ben 6e jaars geneeskunde student. Ik ben aan de studie begonnen omdat ik het menselijk lichaam heel interessant vind, ook vind ik het fijn om met mensen te werken. 10 jaar geleden heb ik ook op de weekendschool gezeten. Toen vond ik het vak geneeskunde ook het leukst. Sindsdien ben ik een tijdje alumniraadslid geweest en nu geef ik als gastdocent de lessen geneeskunde op de weekendschool. Op 19 maart ga ik jullie leren wat je allemaal kan met een echoapparaat en hoe je het gebruikt.
Ik ben dr. Malika Chegary. Als kinderarts geef ik videoonderwijs aan arts-assistenten kindergeneeskunde ter verbetering van de communicatie tussen arts en patient (ouders). Er wordt met name gelet op het interculturele aspect, gezien patienten en ouders met een migranten achtergrond grotere kans hebben op stagnatie in het zorgproces. Communicatie, waarbij gelet wordt op het exploreren van de hulpvraag en de verwachtingen, draagt bij aan een betere kwaliteit van zorg in deze patiëntengroep.
Tijdens de workshop wil ik jullie laten leren hoe je cultuur sensitief kan communiceren.
Mijn naam is Samira Teeri. Ik ben een derdejaars geneeskundestudent aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Van kleins af aan wilde ik altijd al dokter worden en dat is, zoals jullie kunnen zien, niet veranderd. Ik vind het leuk om les te geven over dit vakgebied en hopelijk anderen ook enthousiast te maken hierover. Ik ben sinds een aantal maanden gastdocent bij IMC Weekendschool. Ik zal tijdens de Masterclass 1 van de workshops geven, waarbij ik zal vertellen wat de stappen precies zijn om de studie Geneeskunde te doen. Ik zal vragen beantwoorden als: wat is de decentrale selectie en hoe werk je aan je CV? Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en hopelijk jullie ook!