Alumni van IMC Basis

Alumni van IMC Basis: Grijp je toekomst!

Het alumniprogramma bij IMC Basis is bedoeld voor oud-leerlingen van IMC Basis, één van de vier programma’s van Stichting IMC Weekendschool. Het netwerk dat wij samen creëren is er voor alle schoolverlaters van de reguliere basisschool die na twee jaar hun IMC Basis-diploma hebben behaald. Via het alumninetwerk houden ze contact met elkaar, met de IMC Basis-coördinator, (gast)docenten en partners van Stichting IMC Weekendschool. Het netwerk helpt ze bij hun verdere ontwikkeling, het verder ontdekken van hun talenten, het maken van schoolkeuzes en het vinden van stages of werk. Samen creëren wij kanskracht.

Wat krijg je?

Je doet mee: masterclasses, excursies, trainingen, persoonlijke coaching, huiswerkbegeleiding, hulp bij het vinden van een stage of (bij)baan, meehelpen bij jouw oude school.

Je krijgt: een vriendennetwerk voor het leven

Je ontdekt: jouw plek in de maatschappij

Hoe werkt het?

De IMC Basis-coördinator van jouw oude school biedt vier keer per jaar op zaterdagmiddag een interessant programma, bijvoorbeeld een masterclass wetenschap, een excursie naar een bedrijf of een workshop presenteren en solliciteren.

Je houdt contact met andere IMC Alumni én met onze gastdocenten en partners. Hierdoor ontstaan nieuwe ideeën en kunnen jullie bijvoorbeeld een persoonlijke coach, een leerzame stage of inspirerende (bij)baan vinden, of je kunt als begeleider iets terugdoen voor jouw oude school.

Is dit iets voor jou? Doe dan mee aan het alumni programma van IMC Basis en ervaar zelf hoe jij keuzes kunt maken voor jouw toekomst.

Waar is het?

De eerste drie jaar bieden wij een IMC Alumni- programma aan in jouw woonplaats, daarna krijg je toegang tot ons regionale en landelijke netwerk.

Kenmerken van het Alumni-programma IMC Basis:

• Een leven lang leren: een enthousiaste, nieuwsgierige en onderzoekende grondhouding.
  • Participatie: voor en door jongeren.
  • Zelfstandig: gemotiveerd je plek in de samenleving vinden.
  • Verbindingen: een vriendennetwerk voor het leven.

Onderzoek toont aan dat het aanvullend onderwijs van ons programma IMC Weekendschool sterke positieve langetermijneffecten heeft. IMC Weekendschool-alumni staan gemotiveerder in het leven dan controlegroepen en vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De connecties

In een lokaal Alumni-programma komen oud-leerlingen van IMC Basis (12- 16 jaar) o.l.v. de IMC Basis-alumni coördinator vier keer per jaar samen. In drie jaar tijd komen 11 vakgebieden op maat aan bod met een masterclass of excursie. Alumni blijven hun voorkeuren ontdekken en hun verworven vaardigheden trainen. Na 3 jaar deelname aan het programma ontvangen de alumni een IMC Basis-paspoort en een aanbeveling voor hun cv waarmee zij toegang krijgen tot de IMC Basis-connecties en het landelijk netwerk van Stichting IMC Weekendschool (16-30 jaar).

De 11 connecties zijn:
 • Communicatie & Journalistiek • Events • Finance • ICT • Kunst & Cultuur • Leiderschap • Ondernemerschap • Politiek & Maatschappij • Recht • Techniek • Zorg

Groeiend netwerk
In schooljaar 2020-2021 starten wij met het uitvoeren van het Alumni-programma bij IMC Basis op vier pilot locaties: Almere, Hilversum, Roermond en Heerlen. Zij zullen ons leren wat voor onze jongeren werkt en wat er beter kan. Door goed contact te onderhouden met hen en hen te blijven volgen, worden ook de langetermijnresultaten van IMC Basis zichtbaar.

Vanaf 2022 is ons doel om zoveel mogelijk leerlingen van IMC Basis, verspreid over heel Nederland, te betrekken bij het alumninetwerk. Om de activiteiten van IMC Alumni bij IMC Basis op te starten en uit te breiden zoeken we nieuwe samenwerkingsverbanden. Daarbij zijn wij ook op zoek naar coaches, bijlesdocenten en mogelijkheden voor boeiende masterclasses in de regio van betreffende IMC Basisscholen.

Contact
Ben je oud-leerling en wil je meer weten of wil je mee groeien? Of bent u gastdocent/coach/sponsor en wilt u bijdragen?
Neem dan contact op met Jesje Schalm, projectleider Alumni van IMC Basis. Of bekijk hieronder onze folders:
Alumni van IMC Basis – Grijp je kans!
IMC Alumni – Now it begins!

Jesje Schalm (Projectleider)
alumni@imcbasis.nl

Wilt u meer weten over IMC Basis?
Bent u schooldirecteur of schoolbestuurder en wilt u meer weten over het programma IMC Basis op een reguliere basisschool? Kijk dan op deze pagina.

Onze hoofdsponsoren