fbpx
020 – 280 17 00 EN

Connecties

Connecties

Speciaal voor alumni bestaan de connecties. Dit zijn vakgroepen die vakspecifieke activiteiten organiseren voor alle alumni van Stichting IMC Weekendschool. Deze connecties vertegenwoordigen specifiekevakgroepen in de maatschappij en vullen een groot deel van de vakinhoudelijke alumni jaaragenda. Op dit moment zijn de volgende connecties actief:

 1. Communicatie en Journalistiek
 2. Economie
 3. Events
 4. IT & Innovatie
 5. Klimaat en Duurzaamheid
 6. Kunst en Cultuur
 7. Leiderschap
 8. Ondernemerschap
 9. Politiek en Maatschappij
 10. Recht
 11. Techniek en Wetenschap
 12. Zorg

 

Captains

De connecties hebben elk een eigen Connectie Captain die een jaar lang het gezicht van de connectie is. Daarbij heeft zij of hij de leiding over de organisatie van activiteiten binnen de connectie. Denk aan het organiseren van werkbezoeken, trainingen, masterclassen en bijeenkomsten.  De activiteiten worden dus georganiseerd door ambitieuze alumni die zelf gepassioneerd zijn over hun eigen vakgebied. Lees hier meer over het captainschap.

Vanaf 2021-2022 zullen de Connectie Captains ook worden begeleid door mentoren uit de praktijk. Lees hier meer over het mentorschap. 

 

Programma’s

Afgelopen jaren zijn er al tientallen workshops, trainingen, lezingen en inhouse-dagen georganiseerd, binnen allerlei verschillende vakgebieden. Denk aan een masterclass ‘Klinisch Redeneren’, een masterclass  ‘Strategieconsultancy’ of een cursus ‘Programmeren’.  Ook maakte de Connectie Communicatie & Journalistiek een reportage over de Amsterdamse Museumnacht en bezochten alumni van de Connectie Politiek & Maatschappij de Britse ambassade en de Tweede Kamer.

Weet je nou al duidelijk welke connectie echt iets voor jou is, of wil je nog graag bij de verschillende connecties meekijken? Het kan beiden!

 

 

Aanmelden

Geïnteresseerde alumni kunnen lid worden van verschillende connecties en worden zo op de hoogte gehouden van activiteiten en ontwikkelingen die voor hen interessant zijn. De connecties zijn voor iedereen toegankelijk. Wil je meer weten over de verschillende connecties? Bezoek de connectiepagina’s en/of neem contact met ons op via alumni@weekendschool.nl.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren