fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen op voetballes bij FC Groningen

10-10-2019

‘Wie is je favoriete speler’? ‘En waarom verkoop je spelers wanneer ze goed zijn’? FC Groningen-trainer Danny Buijs kreeg heel wat directe vragen voorgeschoteld, tijdens zijn masterclass aan derdejaars leerlingen van IMC Weekendschool.


Favoriete spelers bestaan niet, doceert Danny Buijs, tijdens zijn ontmoeting met de leerlingen in het TopsportZorgcentrum (TSZC) in Groningen. ‘Spelers hebben allemaal verschillende kwaliteiten, het is aan ons de taak om die kwaliteiten te zien en ze middelen te geven zich te ontwikkelen. Pas dan krijg je een team die je als geheel favoriet kan noemen’ Daarbij benadrukte de trainer dat alles draait om samenwerken.

Lichaam en geest
Nadat de voltallige staf van de club zich aan de leerlingen had voorgesteld, kregen de leerlingen uitleg over de verschillende beroepen bij FC Groningen. Fysiotherapeut Wouter vertelde over de behandeling van zware blessures en fysiek trainer Jarno gaf les over de wisselwerking tussen lichaam en geest. Want sport is ‘erg belangrijk voor de hersenen’. En als de leerlingen eens een vraag moesten beantwoorden, was daar doelman Sergio Padt om ze goede antwoorden in te fluisteren.

Brief aan de trainer
De staf van FC Groningen gaf deze prachtige masterclass op uitnodiging van leerlingen Dylan en Tim, die de trainer een brief hadden geschreven. ‘Vandaag zijn we vrijwilligers geweest voor de weekendschool, omdat we iets wilden betekenen voor deze kinderen’, zegt Danny Buijs bij de nabespreking. ‘Dat je dan zo veel interesse en energie terugkrijgt, geeft mij en mijn team erg veel voldoening en zijn wij blij dat we gastdocent zijn geweest.’ En toen was het tijd voor foto’s en handtekeningen.