fbpx
020 – 280 17 00 EN

Leerlingen Zuidoost schitteren in de Correspondent

23-12-2019

Wat je krijgt als je vijftig kinderen over hun wijk laat schrijven: De grappigste reportages van ’t jaar. Zo luidt de prikkelende titel van een artikel dat journalist en gastdocent Vera Mulder schreef voor online krant de Correspondent. 

Journalist Vera Mulder liep mee als gastdocent bij het vak Journalistiek en stuurde de eerstejaars leerlingen op pad met de vraag: wat moet heel Nederland weten over Amsterdam Zuidoost? ‘De verhalen waarmee de leerlingen terugkwamen schetsen een prachtig, origineel en hilarisch beeld van hoe ze te werk gingen, wat ze belangrijk vinden en waar ze op letten’, aldus Vera Mulder.

In het artikel dat zij over haar gastles schreef, plaatste ze tevens een bloemlezing van de verhalen van haar ‘nieuwe favoriete journalisten. Ooit.’ Eervol! Het verhaal is tevens voorzien van prachtige foto’s die de leerlingen van elkaar maakten, onder begeleiding van fotograaf Daniel Wolters.

Lees het artikel hier!

Deze foto van eerstejaars leerlingen Jahzinho, Rosita, Lawrencia en Chivairo werd gemaakt door jaarcoördinator Jinwen Omar.