fbpx
020 – 280 17 00 EN

Maryem LHajoui

Maryem LHajoui: 'Talent maakt je gelukkig en brengt je ver, een verloren droom bestaat niet.'

Maryem LHajoui: ‘Talent maakt je gelukkig en brengt je ver, een verloren droom bestaat niet.’

Maryem is 18 jaar en woont in Tilburg. Ze is bezig met haar laatste jaar op het vwo en is daarnaast met veel plezier bezig als vrijwilliger op de weekendschool.

Maryem heeft op de weekendschool veel geleerd. Ze heeft zich onbewust enorm ontwikkeld en heeft daar nu veel profijt van. Toen zij in groep zeven zat vertelden de mensen van de weekendschool haar over doctoren, advocaten en rechters. Ze dacht: ‘Oké, hier ga ik wat van leren’, en zo heeft ze veel kansen gekregen en gepakt op de weekendschool.

Kennis en interesse
Maryem vindt onderwijs heel belangrijk, omdat het de basis legt voor alles wat je kan doen in je leven. Hier weet ze dan ook veel over te vertellen. Haar doel was om iets bij te dragen aan de samenleving. Nadat geneeskunde haar totaal niet bleek te liggen kwam ze erachter dat dit ook op een andere manier kan. Op de weekendschool heeft ze kennisgemaakt met  politiek. Ze wil met mensen en jongeren praten over de politiek. Ze schrok dat haar leeftijdsgenoten onverschillig denken over het belang van stemmen. Zo is haar passie ontstaan.

Ervaring
Maryam vindt het verjongen van de politiek belangrijk, daarom organiseert ze masterclasses over politiek. Ook spreekt ze weleens op een politieke bijeenkomst over het onderwijs. Daarnaast geeft ze lessen over politiek en het alumninetwerk van de weekendschool. Ze wil mensen bewuster maken van de mogelijkheid om je eigen pad te kiezen. Ze vindt dat de schoolsystemen beter kunnen. Het zou volgens Maryem meer toegespitst moeten zijn op de kwaliteiten van elk individu.

Waarom Maryem?
Of ze nou spreker is op een bijeenkomst of haar eigen masterclass geeft, Maryem kan iedereen motiveren. Ze praat graag voor grote groepen kinderen, jongeren, partners en sponsoren. Maryem probeert te verbinden vanuit het standpunt van een ander; daar kan zij zelf ook van leren. Met dit inlevingsvermogen kan ze spreken over vele onderwerpen en vanuit haar eigen verhaal weet ze de verbinding te maken. Haar vrolijkheid en veelzijdigheid is wat Maryem geschikt maakt.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren