fbpx
020 – 280 17 00 EN

Meet the ambassadeur: Abdellah Aknin

Abdellah Aknin

Geboortejaar: 1997
Ambassadeur sinds: 2019

In welk jaar ging je voor het eerst naar de weekendschool en wat is je herinnering aan de weekendschool?

In 2008 kwam ik op de weekendschool. Ik had er al veel over gehoord van mijn oudere broer en mocht nu eindelijk ook. Het was wel spannend omdat ik maar een paar andere kinderen kende, maar dat bleek juist ook het leuke. Als snel leerde ik door de spelletjes en met voetballen in de pauze meer leerlingen kennen. Het was een mooie tijd, vooral door de uitstapjes kon ik me echt een voorstelling van de beroepen maken.

Hoe ben je bij de ambassadeursopleiding gekomen?

Voor de ambassadeursopleiding werd ik benaderd met een brief. Deze brief wordt gestuurd naar actieve alumni. Eerst deed ik er niets mee, maar ieder jaar kwam weer die brief. Deelname kwam er nooit van om verschillende redenen. In 2018 had ik veel vrije tijd over en toen dacht ik: dit is mijn kans.

Waarom besloot je om ambassadeur te worden van Stichting IMC Weekendschool?

Ik hoorde van anderen dat de ambassadeursopleiding heel leuk was. ‘ik wist gewoon, ik wil dit ambassadeurscertificaat halen’. Je leert pitchen en hoe je een pitch voorbereidt. Ik wilde ook meedoen omdat je een bezoek aan de Amerikaanse Ambassade brengt en je andere alumni leert kennen. Ook leer je andere ambassadeurs te kennen die je kunnen vertellen hoe het is om ambassadeur te zijn.

Onderwerpen voor motivational speaking: 

Diversiteit & Inclusie | Persoonlijk en Maatschappelijk Leiderschap | Politiek & Maatschappij | Discriminatie & Pesten | Onderwijs | Jongerenparticipatie

Ga terug naar het overzicht

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren