Doneer

Bezoek bouwplaats Hillens & Roosen

Het ontwikkelen van de stad van de toekomst. Hoe ziet dat eruit? Leerlingen van IMC Weekendschool Amsterdam Noord kregen voor het vak Architectuur de kans dit van dicht bij te zien op een echte bouwplaats met partner Hillens & Roosen. Fotograaf Arno Stevens legde het vast.

Want hoe beweegt een stad? Wie bepaalt er waar wat gebouwd wordt? Het vak architectuur vormt een programma van 3 lesdagen voor de leerlingen van Amsterdam Noord. 

In die dagen reizen de leerlingen aan de hand van experts en professionals door alle stappen, van idee tot het realiseren van de bouw. Ze leren welke beroepen er zoal zijn binnen de bouw en het vak architectuur. Architecten en bouwkundigen vertellen de leerlingen alles over wat er komt kijken bij het ontwikkelen en bouwen van de stad van de toekomst. Met maquettes leren de leerlingen hoe ze op schaal ontwerpen tot leven kunnen brengen. Op de bouwplaats daarentegen leren zij wat er komt kijken bij het daadwerkelijk bouwen. Hoe wordt de veiligheid bewaakt en wie is er nou echt eindverantwoordelijk? Hoe krijgen je de grote muur heel precies op elkaar? 

Fotograaf Arno Stevens legde het een bezoek aan een bouwplaats in Amsterdam Noord vast. 

Met grote dank aan partner Hillens & Roosen en gastdocent en architect Jaap Graber.