Doneer

Leerlingen bezoeken Tweede Kamer

Bij het vak Politiek draait het voor onze leerlingen om het besef dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op maatschappelijke thema's en onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, in hun eigen buurt of wijk of juist landelijk. Een bezoek aan de Tweede Kamer is het hoogtepunt voor derdejaars leerlingen van de IMC Weekendscholen, die daarmee drie lesdagen van het vak Politiek afronden. 

Een bezoek aan de Tweede Kamer is het hoogtepunt voor derdejaars leerlingen van de IMC Weekendscholen, die daarmee drie lesdagen van het vak Politiek afronden. 

Het bezoek aan de Tweede kamer begint met een rondleiding door het indrukwekkende gebouw. Vooral de bibliotheek maakt indruk op de leerlingen. Elk jaar weer helpen kamerleden de leerlingen met een ‘echt’ debat. Daar worden onderwerpen besproken zoals de straf voor jongeren maar ook over het al dan niet duurder maken van ongezonde producten als sigaretten en snoep. De interruptiemicrofoon is elk jaar weer geliefd bij de leerlingen, die zich deze dag even politicus voelen.  

Bij het vak Politiek draait het voor onze leerlingen om het besef dat zij zelf invloed kunnen uitoefenen op maatschappelijke thema’s en onderwerpen die zij zelf belangrijk vinden, in hun eigen buurt of wijk of juist landelijk.  Betrokken burgerschap is daar een belangrijk onderdeel van. Daarbij ontdekken de leerlingen alles over de verschillende beroepen binnen de politiek. Want wat doet de Tweede Kamer en wat doet een Gemeenteraad of burgemeester? Hoe word je hiervoor gekozen? En waarom zitten de burgemeesters bijvoorbeeld niet in de Tweede Kamer? 

Tijdens het vak ontmoeten leerlingen diverse politici; van burgemeesters tot tweede kamer leden. 

 

Bekijk de fotoreportage door Michiel de Fotograaf in onderstaande carrousel: