fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ömerfaruk Susurlu

Ömerfaruk Susurlu: 'Zolang je durft en lef hebt om je problemen bloot te geven en aan te vechten, kom je overal.'

Ömerfaruk Susurlu: ‘Zolang je durft en lef hebt om je problemen bloot te geven en aan te vechten, kom je overal.’

Ömerfaruk is 23 jaar en woont in Amsterdam-Noord. Hij zit in het tweede jaar van de opleiding Electrotechniek aan de HvA. Daarnaast is hij op zondag klassendocent op de weekendschool en landelijk IMC Alumni coördinator.

Het is alweer twaalf jaar geleden dat Ömerfaruk op de weekendschool zat in Amsterdam-Noord. Vanaf de eerste dag op de weekendschool keek hij uit naar de volgende zondag. Wie zou hij daar gaan ontmoeten? De weekendschool bracht hem in contact met zoveel verschillende mensen.

Kennis en interesse
Ömerfaruk reist, als hij de kans krijgt, de wereld over. Zijn ouders vertelden hem toen hij jong was dat hij veel van de wereld moest gaan zien. Reizend door de wereld ziet hij hoe goed hij het in Nederland heeft, zeker in vergelijking met Oost Europese landen. Op de weekendschool heeft hij meegekregen om sociaal te zijn; vragen te stellen, op mensen af te stappen en een beetje brutaal durven te zijn. Dat komt goed van pas op zijn reizen. Zijn kennis ligt vooral bij de techniek en het onderwijs.

Ervaring
Als techniekambassadeur gaat Ömerfaruk langs basisscholen om kinderen enthousiast te maken over de technische sector. Daarnaast presenteert hij regelmatig voor IMC Weekendschool klassen en sponsors. Verder is hij klassendocent van zijn eigen klas op de weekendschool. Hij vindt het belangrijk om een motiverend rolmodel voor de kinderen te zijn.

In zijn klas is hij de ‘kapitein’ en zijn de leerlingen ‘matrozen’. Iedere dag is er een ‘matroos’ zijn stagiair. Hij vertelt ze dat ze samen op reis gaan en een kapitein zonder matrozen niet kan varen. Hij zegt dat een kapitein ook op een dag een keer weg kan gaan. Daarom lopen ze allemaal een keer stage voor het kapiteinschap. Hij leert ze regels over wederzijds respect, die hij samen met de klas heeft opgesteld.

Waarom Ömerfaruk?
Ömerfaruk is een echte motivational speaker en wil met zijn eigen verhaal mensen na laten denken en inspireren. Door te vertellen over wat hij heeft meegemaakt neemt hij zijn luisteraars mee in het verhaal. Nadat hij een keer begeleider was bij IMC Weekendschool On Tour, waar hij werkte met nieuwe Nederlanders, heeft Ömerfaruk gekozen om het onderwijs in te gaan. Hij vindt het project zo waardevol en mooi omdat hij echt wat voor de maatschappij kan betekenen. Zijn plan is om door te leren als docent in de techniek op universitair niveau.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren