Internationale zusterscholen

Stichting IMC weekendschool vindt niet alleen navolging in Nederland, ook is de internationale belangstelling voor het concept en haar programma’s in de afgelopen jaren toegenomen.

TADA
Zo zijn er in Brussel, onder de naam Toekomst Atelier De l’Avenir (TADA) succesvolle zusterscholen gestart. In overeenstemming (en samenwerking) met het concept van Stichting IMC Weekendschool krijgen jongeren uit de wijken Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node hier ieder weekend gastlessen van bevlogen professionals. TADA start binnenkort (voorjaar 2019) nog twee vestigingen in Brussel. Lees meer over Toekomst Atelier De l’Avenir in het recent verschenen artikel ‘Weten wat je wil, kan je leren’ in tijdschrift Bruzz.

Mundo de Talentos
Ook in de Mexicaanse deelstaat Chiapas wordt sinds februari 2019 weekendschoolonderwijs gegeven onder de naam Mundo de Talentos. Lees hier ons nieuwsbericht over de start van het lesprogramma. Voor meer informatie over Mundo de Talentos kunt u ook contact opnemen met de Nederlandse coördinator, Eleni Asimakopoulos.

Klik hier voor de nieuwste  promo film van Mundo de Talentos gemaakt in samenwerking met Jaap Stahlie en Melle Dotinga toen zij in januari in Chiapas op bezoek waren.

We Can Academy
In januari 2020 is Mei Yi Yeap, onder de naam ‘We Can Academy’, een zusterschool gestart in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. Uit een rapport van het Ministerie van Onderwijs in Maleisië blijkt dat slechts 40% van de werkgevers en afgestudeerden van mening is dat studenten voldoende zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. De ‘We Can Academy’ overbrugt deze kloof door professionals uit uiteenlopende industrieën in te schakelen om de studenten hier beter op voor te bereiden.

Thrive Hong Kong
Inspired by Stichting IMC Weekendschool, Polly Chan and Lilian Sze have co-founded Thrive Hong Kong Charitable Ltd. in 2019. We envision to inspire and empower grassroots children and youth in Hong Kong to embrace their lives with enhanced self-confidence, positivity and a giving back attitude. We had been in close partnerships with Stichting IMC Weekendschool in the past. Together, we had empowered 500+ needy children and their immediate families via our previous charities with similar causes during 2009 to 2017. Polly and Lilian feel privileged to partner with Stichting IMC Weekendschool again to empower even more needy children and youth in Hong Kong to thrive. We will be launching our first Youth Empowerment Program, Personal Development Program for Primary 5 students and Family Enhancement Program starting from August 2020.

“We are delighted to share that our sisterschool in Hong Kong makes a new start with Thrive Hong Kong. We wish Lilian and Polly with their team a great start of the program this month. We believe they will lead the charitable organization into a bright future for the students in Hong Kong and we look forward to find ways of doing so together.”
Marion Idema-Weijman, Operationeel directeur Stichting IMC Weekendschool

De internationale zusterscholen hebben elk hun eigen organisatie, partners en sponsors. Stichting IMC Weekendschool steunt vanuit het centrale kantoor in Amsterdam deze initiatieven met advies, trainingen en opleidingstrajecten.

Onze hoofdsponsoren