fbpx
020 – 280 17 00 EN

Internationale Zusterscholen

IMC weekendschool vindt niet alleen navolging in Nederland, ook is de internationale belangstelling voor het concept en haar programma’s in de afgelopen jaren toegenomen.

 

Zo zijn er in Brussel, onder de naamToekomst Atelier De l’Avenir (TADA) succesvolle zusterscholen gestart. In overeenstemming (en samenwerking) met het concept van IMC Weekendschool krijgen jongeren uit de wijken Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node hier ieder weekend gastlessen van bevlogen professionals. TADA start binnenkort (voorjaar 2019) nog twee vestigingen in Brussel. Lees meer over Toekomst Atelier De l’Avenir in het recent verschenen artikel ‘Weten wat je wil, kan je leren’ in tijdschrift Bruzz.

 

Ook in de Mexicaanse deelstaat Chiapas wordt sinds februari 2019 weekendschool onderwijs gegeven onder de naam Mundo de Talentos. Lees hier ons nieuwsbericht over de start van het lesprogramma. Voor meer informatie over Mundo de Talentos kunt u ook contact opnemen met de Nederlandse coordinator, Eleni Asimakopoulos.

 

 

De internationale zusterscholen hebben elk hun eigen organisatie, partners en sponsors. IMC Weekendschool steunt vanuit het Centrale kantoor in Amsterdam deze initiatieven met advies, trainingen en opleidingstrajecten.