Onze locaties

Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend, motivatiegericht onderwijs aan nieuwsgierige jongeren op plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Leerlingen ontmoeten enthousiaste professionals (vrijwilligers) en verkennen samen hun vakgebied. Zo ontdekken kinderen hun interesses of talenten, ontwikkelen zij belangrijke (sociale) vaardigheden en bouwen aan een ijzersterk netwerk. Met dit concept voorziet de stichting al meer dan 20 jaar in onderwijsvernieuwing, inmiddels via diverse (les)programma’s.

IMC Weekendschool (10 vestigingen)

Sinds de start in Amsterdam Zuidoost in 1998 is IMC Weekendschool uitgegroeid tot een stichting met 10 weekendschool vestigingen, in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.  Elke vestiging heeft zijn eigen sponsors, gastdocenten uit talloze beroepsgroepen en vele andere vrijwilligers, die samen mogelijk maken dat meer dan 1.100 leerlingen wekelijks weekendschool onderwijs genieten. Het IMC Weekendschool programma is een drie-jarig programma waarbij jongeren op zondags les krijgen van bevlogen professionals. Bekijk alle Weekendschool locaties.

IMC Basis (21 vestigingen)

Het curriculum en onderwijsconcept dat op de weekendschool vestigingen is ontwikkeld, heeft de afgelopen jaren veel meer jongeren weten te bereiken via ons lesprogramma binnen het reguliere onderwijs: IMC Basis. Op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland krijgen leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd, les van bevlogen gastdocenten. Ook in dit programma ervaren en ontdekken de leerlingen samen met de gastdocenten vakgebieden zoals Journalistiek, Wetenschap, Recht, Geneeskunde of Beeldende Kunsten. Bekijk alle IMC Basis locaties.

IMC on Tour (8 vestigingen)

Het IMC on Tour programma biedt weekendschool onderwijs aan nieuwkomerskinderen, dat wil zeggen, kinderen die zijn ingeschreven bij een Nederlandse gemeente en (in de meeste gevallen) net een verblijfstatus hebben gekregen. Het Nederlands is afgestemd op het taalniveau van de leerlingen. De vakken worden beeldend en interactief opgezet zodat er voor alle leerlingen voldoende mogelijkheid bestaat om mee te doen. Denk daarbij aan vakken als Techniek, Sterrenkunde, Muziek, Beeldende of Podiumkunsten. De deelnemers van IMC on Tour zijn allen tussen negen en veertien jaar oud. Bekijk alle IMC on Tour locaties.

IMC Alumni

Als leerlingen hun weekendschool diploma hebben ontvangen staan zij eigenlijk pas aan het begin van alle grote keuzeprocessen in hun school- en arbeidscarriere. Via IMC Alumni  bieden we, samen met ons netwerk, onze oud-leerlingen tal van mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Praktijkgerichte ondersteuning zoals studiebegeleiding of hulp bij het vinden van stages of werk. Maar ook sociale activiteiten zoals sportdagen of de jaarlijkse bijeenkomst voor alle alumni, gericht op het ontwikkelen en in stand houden van het alumninetwerk (dat inmiddels meer dan 2600 oud-leerlingen beslaat) worden georganiseerd.

Facts & Figures

Meer informatie en Facts & Figures over stichting IMC Weekendschool vindt u op de pagina Over ons.
In het menu (in de linkerkolom) vindt u meer informatie over de verschillende vestigingen.