fbpx
020 – 280 17 00 EN

Soufiane Touzani coacht 300 leerlingen naar middelbare school

Niemand minder dan Soufiane Touzani coacht de komende maanden ruim 300 leerlingen op 12 basisscholen door het land. Op 11 van deze scholen wordt ons programma IMC Basis aangeboden. Wij zijn dan ook trotse partner van deze campagne van de Gelijke Kansen Alliantie.  Op deze pagina tonen wij een overzicht van wat de campagne oplevert; reacties van kinderen, docenten en een overzicht van berichten in de media.

Overgang van basis- naar middelbare school

De overgang van basis- naar middelbaar onderwijs is voor ieder kind een spannende en belangrijke stap. Daarbij krijgen niet alle kinderen van huis uit dezelfde ondersteuning. Dit jaar, met onderwijs op afstand en online open dagen, zijn die verschillen nog groter dan anders. Daarom heeft de Gelijke Kansen Alliantie Soufiane Touzani, vanwege zijn grote, trouwe aanhang onder kinderen en jongeren die hij dagelijks bereikt met zijn voetbalvideo’s en een optimistische boodschap, gevraagd om 12 groepen acht – één in elke provincie – naar de middelbare school te coachen.

Soufiane Touzani als credible messenger

Het geloof in eigen kunnen (‘self-efficacy’) is de sleutel tot succes, blijkt uit onderzoek. Boodschappen afkomstig van rolmodellen (‘credible messengers’) hebben hierbij, zeker bij kinderen, een grotere impact. Soufiane Touzani is, als pionier van het freestyle voetbal, oprichter van FC Straat en bekendheid via zijn Youtubekanaal ‘Touzani TV’, zo’n credible messenger. Met zijn eigen ervaringen en positieve levenshouding gaat hij de klassen in om leerlingen te motiveren hun talenten te ontwikkelen. ‘Doelen stellen, geloven in jezelf en nooit opgeven’ is zijn boodschap.  De Gelijke Kansen Alliantie werkt voor dit project samen met het programma IMC Basis van Stichting IMC Weekendschool dat op 11 van de 12 basisscholen in dit project loopt. Binnen dit programma komt de rol van Touzani als coach, motivator en rolmodel volledig tot zijn recht.

 


Verhalen van leerlingen, ouders en docenten

Onderdeel van het vervolg op de ‘live’-bezoeken van Touzani is een online coachingstraject. Zo stuurde Touzani voorafgaand aan de CITO-toets een motiverende video naar alle leerlingen.

Ook worden verhalen opgetekend van leerlingen, docenten en ouders over hoe zij de overgangsfase naar de brugklas ervaren.

  • Interview Safae (12 jaar) “Je wacht zó lang om in groep 8 te zitten, want dan heb je alle leuke dingen. Maar door corona mag niks meer”.  Lees het interview hier.
  • Interview Todor (12 jaar) “Het leren van de Nederlandse taal was niet moeilijk. Maar ik kreeg dan ook veel hulp van mijn meester en klasgenoten!” Lees het interview hier.
  • Interview Mika (12 jaar) “Je moet schoolwerk inhalen terwijl je ook nog eens nieuwe lesstof aan het leren bent. Dat was best lastig.” Lees het interview hier.

 

 


Persoverzicht Touzani coacht

.     

.     

.     

 

 


Video Touzani bedankt IMC Basis


Video Gelijke kansen Alliantie | Touzani

Video Touzani wenst kinderen succes met de CITO toets


Foto’s 

Een overzicht van foto’s van de bezoeken van Touzani.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren