Onze hoofdsponsoren

Sinds 2008 is Stichting IMC Weekendschool één van de vaste beneficiënten van de Nationale Postcode Loterij. We zijn de Nationale Postcode Loterij en al haar spelers dankbaar voor deze mooie steun. Meer over de steun van de Nationale Postcode Loterij leest u hier.

Het ING Nederland fonds is hoofdfinancier van Stichting IMC Weekendschool en ondersteunt sinds 2012 onze programma’s IMC Alumni en IMC on Tour en de afdeling Research & Development met omvangrijke (meerjarige) steun. Met het ING Nederland fonds toont ING Nederland haar verantwoordelijkheid als grote Nederlandse bank door actief bij te dragen aan de samenleving.

Stichting IMC Weekendschool, is trots om IKEA te mogen verwelkomen als partner voor al onze programmalijnen. Door naast de waardevolle donatie ook actief te participeren in ons lesprogramma en lessen over duurzaamheid te verzorgen, toont IKEA maatschappelijke betrokkenheid op meerdere fronten.

Ahold Delhaize ondersteunt met een genereuze donatie de tien weekendscholen en onze zusterschool Toekomst Atelier de l’Avenir (TADA ) in Brussel. Met deze donatie maakt Ahold Delhaize voor al onze weekendschoolleerlingen het vak Toekomstbestendig Ondernemen mogelijk. In vier lessen ontpoppen onze leerlingen zich tot gedreven ondernemers van de toekomst. Ahold Delhaize draagt met dit project financieel en ook inhoudelijk bij door haar medewerkers te laten participeren in het programma.
Fonds 21 partner IMC Weekendschool

Fonds 21 is al jaren een betrokken partner van Stichting IMC Weekendschool. Naast een bijdrage aan de R&D-afdeling in het verleden is Fonds 21 nu betrokken bij het vak Taal & poëzie bij alle tien de IMC Weekendschool-vestigingen.

Stichting IMC Goede Doel is mede-oprichter van Stichting IMC Weekendschool en zij financieren één weekendschoolvestiging. IMC directeur Rob Defares is tevens voorzitter van het bestuur van Stichting IMC Weekendschool.
Het vak Nederlandkunde werd dit jaar voor het tweede opeenvolgende jaar gegeven in samenwerking met Stichting Madurodam Kinderfonds. Leerlingen van de vestigingen in Amsterdam West, Amsterdam Zuidoost, Den Haag en Nijmegen worden tijdens het vak uitgedaagd om op verschillende (creatieve) manieren met het thema aan de slag te gaan. De doelstelling van Stichting Madurodam Kinderfonds en dit bijzondere vak zijn o.a: het verbinden van verschillende mensen in de samenleving, om samen Nederland mooier te maken en kinderen te activeren naar eigen inzicht bij te dragen aan de samenleving.
Het Gieskes-Strijbis Fonds is betrokken als financier bij IMC Basis en IMC Alumni. Daarnaast draagt het fonds financieel bij aan het realiseren van onderzoek naar de leereffecten van weekendschoolonderwijs.
Met het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MTD) zet ZonMw zich in voor de invoering van de MTD. MDT is de ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst. Hun persoonlijke ontwikkeling en vrijwillige inzet voor anderen maakt onze samenleving sterker. ZonMW subsidieert IMCoach, het Maatschappelijke Diensttijd-programma voor vrijwilligerswerk bij Stichting IMC Weekendschool.
Stichting Fred Foundation sponsort de leerlijn Gezonde Voeding en Leefstijl. In alle drie de leerjaren van onze tien weekendscholen doen onze leerlingen kennis op over het menselijk lichaam en het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. Daarnaast laten wij de leerlingen reflecteren op hun eigen leefstijl en leren zij hoe ze in deze hectische tijd vol prikkels hun rust kunnen nemen middels bijvoorbeeld mindfulness, yoga of meditatie.
Diorapthe is betrokken als financier bij onze programma’s IMC Basis en IMC on Tour. Eerder waren zij ook betrokken bij projecten van de verschillende weekendschoolvestigingen.

Kearney is een internationaal strategisch adviesbureau en een betrokken partner van onze vestiging Amsterdam West. Daarnaast hosten zij Challenge for Talent een Alumni-opleiding. En tot slot begeleid Kearney ook de doorontwikkeling van IMC Basis.
World Trade Center (WTC) Amsterdam is ook een hoofdfinancier van Stichting IMC Weekendschool, zo verzorgt WTC Amsterdam onder andere de huisvesting van het hoofdkantoor.

Bekijk ook alle andere partners van IMC Weekendschool >