Zo is het begonnen

“Ik wil graag ingenieur worden, kent u misschien een ingenieur?” Het waren dit soort vragen die de ogen openden van psycholoog Heleen Terwijn. Zij deed onderzoek in Amsterdam Zuidoost naar motivatie van leerlingen in het basisonderwijs en ontdekte dat er met deze vragen niets gebeurde. Leerlingen zaten op school om te ‘leren voor later’ terwijl niemand hen liet zien wat ‘later’ nou eigenlijk is. Zo ontstond haar idee om kinderen in contact te brengen met inspirerende professionals en interessante vakgebieden. Met financiële steun van IMC Financial Markets & Asset Management kon IMC Weekendschool in 1998 van start.

Onze organisatie nu

Inmiddels is IMC Weekendschool uitgegroeid tot een organisatie met een groot maatschappelijk draagvlak: ruim 100 financiële partners, die ons materieel steunen en 3.500 gedreven vrijwilligers. Doordat we onafhankelijk zijn van de overheid, verbinden we een brede maatschappelijke coalitie van bedrijven, instellingen en individuen die graag bijdraagt aan de toekomst van jongeren. Stichting IMC Weekendschool heeft een ANBI-status en wordt onbezoldigd bestuurd door Rob Defares, Rien van Gendt en Carien Pot. De dagelijkse leiding is in handen van strategisch directeur Heleen Terwijn en operationeel directeur Marion Weijman. We hebben tien vestigingsteams, een onderzoeksteam en een team voor het netwerk van oud-leerlingen. Alle vestigingen vallen onder Stichting IMC Weekendschool.

Facts & Figures

Infographics IMC Weekendschool 2015-2016(Klik voor een grotere versie.)

Lastenverdeling en toerekening aan de doelstelling:

infographics IMC Weekendschool besteding financieen 2015-2016

Gastdocent Henk Visser maakte dit infofilmpje voor Horizon 2016