fbpx
020 – 280 17 00 EN

Campagnes

Op deze pagina vindt u een overzicht van lopende en afgeronde campagnes en series van Stichting IMC Weekendschool. Vaak komen deze tot stand in samenwerking met partners.


Alumni PR Academy

Status campagne: lopend 

Talent genoeg binnen ons uitgebreide alumni netwerk. Een deel van deze alumni zet zich gewapend met pen, potlood en/of camera in om de mooiste verhalen binnen onze onderwijsprogramma’s aan het grote publiek te laten zien. Zij zijn schrijvende en fotograferende talenten en laten met hun verhalen hun eigen kijk op onze onderwijsfilosofie zien.

Bekijk en lees hun verhalen via de speciale campagnepagina.

 

 

 

 

 


European Commission Grant 

Status campagne: lopend 

IMC Weekendschool and ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) are two nonprofit organizations, pursuing inclusion by improving the prospects of disadvantaged teenagers with the help of actors in society. The grant given by the EU has enabled us to strengthen our educational programs on racism and intolerance by intensifying our cooperation and knowledge exchange. The trans-national collaboration between IMC & TADA for 21-22 is aimed at sharing knowledge with other European actors on working with Muslim youth and activating citizens. In the collaboration we have learned that sharing knowledge is of vital importance. We have adapted best practises from one onother such as programs that we could encoperate, data collection, new ideas on trainings and activities and strategic plans.

See the special campaign page. 

 


Campagne: IMC on Tour Summer School

Status campagne: lopend 

Bij IMC on Tour gaat het erom dat kinderen zich blijven ontwikkelen op een heel cruciale leeftijd. Daarom organiseert IMC on Tour naast haar reguliere programma de jaarlijkse Summer School. Op maar liefst 7 locaties door het land, gedurende 2 weken wordt er tijdens dit speciale zomerprogramma extra aandacht besteed aan natuur, kunst & cultuur en sport & spel. Naast ontdekken en leren is er veel ruimte voor ontspanning en plezier.

Ahold Delhaize is hoofdsponsor van de Summer School van het programma IMC On Tour.
Bekijk alle activiteiten en foto’s via deze pagina .


Serie: Reclame Maken voor Jezelf

Status campagne: afgerond 

Derde jaars leerlingen van ons programma IMC Weekendschool in Amsterdam-Noord sluiten hun IMC Weekendschool-reis af met het vak Reclame Maken voor Jezelf. De afgelopen maanden werkten zij aan persoonlijke teksten die vertellen wie ze zijn en wat ze belangrijk vinden in het leven. Het resultaat; indrukwekkende, persoonlijke en soms ontroerende verhalen. De verhalen vormen samen met de prachtige foto’s van fotograaf Jaap Stahlie een persoonlijk en iconische afsluiter van de reis die zij in 3 jaar hebben gemaakt. Daarin leerde zij niet alleen over hun eigen interesses, maar ook te geloven in zichzelf en hun eigen stem te gebruiken.

Bekijk en lees alle persoonlijke posters via de speciale campagnepagina.

 


Campagne: Diplomering ’20/’21

Status campagne: afgerond 

In de komende periode ontvangen ruim 1.350 van onze leerlingen hun diploma van Stichting IMC Weekendschool. Op zondag 30 mei was het de beurt aan 256 leerlingen van onze tien vestigingen van het programma IMC Weekendschool: zij zijn drie jaar op zondag geïnspireerd door bevlogen gastdocenten en begeleid door onze betrokken coördinatoren om zelf hun eigen ontwikkeling richting en vorm te geven. 

Deze leerlingen sluiten zich aan bij ons alumni-netwerk dat vanaf vandaag uit bijna 3.500 jongeren bestaat. Stichting IMC Weekendschool, al 23 jaar onderwijsvernieuwing in beweging.

Bekijk alle foto’s van de diploma uitreikingen op deze pagina .


 

Soufiane Touzani in Zaltbommel

Campagne: Touzani coacht 300 leerlingen naar brugklas

Status campagne: afgerond 

Niemand minder dan Soufiane Touzani coacht de komende maanden ruim 300 leerlingen op 12 basisscholen door het land. Op 11 van deze scholen wordt ons programma IMC Basis aangeboden. Wij zijn dan ook trotse partner van deze campagne van de Gelijke Kansen Alliantie.  Op deze pagina tonen wij een overzicht van wat de campagne oplevert; reacties van kinderen, docenten en een overzicht van berichten in de media. De overgang van basis- naar middelbaar onderwijs is voor ieder kind een spannende en belangrijke stap. Daarbij krijgen niet alle kinderen van huis uit dezelfde ondersteuning. Dit jaar, met onderwijs op afstand en online open dagen, zijn die verschillen nog groter dan anders. Daarom heeft de Gelijke Kansen Alliantie Soufiane Touzani, vanwege zijn grote, trouwe aanhang onder kinderen en jongeren die hij dagelijks bereikt met zijn voetbalvideo’s en een optimistische boodschap, gevraagd om 12 groepen acht – één in elke provincie – naar de middelbare school te coachen.

Bekijk en lees alle verslagen, pers-artikelen, foto’s en video’s via de speciale campagnepagina.

 


Serie: Zij maken toekomst

Status campagne: afgerond 

Onder het motto ‘Hier maken we toekomst’ geeft Stichting IMC Weekendschool motivatiegericht onderwijs aan jongeren in de leeftijd van 10-14 jaar. In de video serie ‘Zij maken toekomst’ nemen oud-leerlingen ons mee in hun leven en laten zien hoe zij hun toekomst aan het vormgeven zijn. Welke dromen en plannen hebben zij? Hoe hebben zij het afgelopen jaar ervaren? Waar lopen zij tegen aan in hun vaak nog prille carrière. Zij maken toekomst is een persoonlijk video portret van oud leerlingen van Stichting IMC Weekendschool.

In de eerste vlog is Marwa Mohamed Noor (22), oud-leerling van programma IMC Weekendschool Nijmegen, te zien. Zij is student Verpleegkunde en werkzaam in de zorg en zij vertelt hoe zij te midden van Corona haar werkt uitoefent.

Bekijk alle video’s via de speciale campagnepagina.


Campagne: Sponsorloop

Status campagne: afgerond 

De eerste editie van de Stichting IMC weekendschool sponsorloop, die wij dit jaar voor het eerst organiseerde, heeft een bedrag van €20.123,50,- opgebracht. Samen met alle deelnemers kwamen we in beweging voor kansengelijkheid en liepen we ruim 1.200km(!), de afstand waarmee we al onze 58 vestigingen door het land verbinden.

Veel mensen werken op dit moment thuis.  In beweging blijven is daarbij van groot belang. Daarom moedigen wij iedereen aan om in beweging te komen. En wat is er nou leuker om met het wandelen geld in te zamelen voor een goed doel! Met de Stichting IMC Weekendschool-loop roepen we collega’s, gastdocenten, vrijwilligers, partners en iedereen die Stichting IMC Weekendschool een warm hart toedraagt op mee te lopen voor kansengelijkheid. Om al onze 58 locaties door het land met elkaar in verbinding te brengen lopen we samen 1200 kilometer (maar wie weet wel meer). Met iedere kilometer vergroten we de kansengelijkheid.

Lees erover op de campagnepagina. 

Foto’s van deelnemers


Alumnus Mohamed El Bouaalate

Serie: Alumni
over kansengelijkheid

Status serie: afgerond 

De documentaire ‘Klassen’ (omroep HUMAN) heeft een vervolg gekregen in de meetups die in alle provincies worden gehouden. Stichting IMC Weekendschool vraagt wekelijks een oud-leerling haar verhaal te delen en met een advies te komen voor het versterken van kansengelijkheid. Tenslotte zijn zij degenen die dit uit eigen ervaring het beste kunnen aangeven. Zoals het verhaal en advies van Candice Lepelblad , Mohamed El Bouaalate en Mila Platovski (‘Mijn tip tegen kansenongelijkheid om het leven voor jongeren makkelijker te maken, is dat de docenten in het onderwijs hen duidelijk maken dat zij alle kansen die op hun pad komen, moeten grijpen’)

Bekijk de hele serie via deze campagne pagina.

 


 

Serie: Inspirerende verhalen

Status serie: afgerond

‘Inspirerende verhalen van….’ Is een serie waarin we medewerkers, oud-leerlingen en gastdocenten van Stichting IMC Weekendschool vragen naar een inspirerende ervaring of herinnering. Een leerling die eruit sprong, een aanvaring, een blik, een vraag.
Bij Stichting IMC Weekendschool ervaren gastdocenten, vrijwilligers, medewerkers en (oud) leerlingen dagelijks de bijzondere momenten die binnen ons onderwijs plaatsvinden. Die proberen we te vangen.

Bekijk de hele serie via deze campagne pagina.

 

 


Wedstrijd: Ontwerpwedstrijd IKEA

Status campagne: afgerond

Samen met onze partner IKEA Nederland organiseerde wij het afgelopen jaar een heuse interieur-ontwerpwedstrijd. ‘Flabbergasted’ waren ze bij IKEA na het bekijken van de ruim 133 inzendingen van de leerlingen voor de interieur ontwerpwedstrijd. De kwaliteit was zo hoog dat het een hele klus werd de 10finalisten én de uiteindelijke winnaar te kiezen. Die ontving de hoofdprijs: het ontwerp in IKEA materialen uitgevoerd! Het enthousiasme bij de jury bleek zo groot dat er zelfs al ideeën zijn om ontwerpen in te lijsten en aan de muren van showroomkamers op te hangen.

Naast de ontwerpwedstrijd ontwikkelde IKEA een lesprogramma over duurzaamheid – waarbij ruim 350 leerlingen van de weekendschool handvatten kregen om beter met de aarde om te gaan. Ook bezochten leerlingen een IKEA winkel in de buurt en krijgen daar les van IKEA medewerkers. Zo leren ze meer over duurzame materialen, energie en water besparen, hergebruik en recycling en gezonde en duurzame voeding.

Bekijk de inzendingen via de campagne pagina.

 

 


Wedstrijd: Gedichtenwedstrijd- en bundel

Status campagne: afgerond

Ook voor de medewerkers en leerlingen van Stichting IMC Weekendschool betekende de coronacrisis een plotselinge omschakeling naar onderwijs-op-afstand. We besloten in de eerste weken van de ‘lockdown’ onze dichter-gastdocent Brian Kemble te benaderen met het verzoek een gedicht te schrijven om onze leerlingen en iedereen die betrokken is bij Stichting IMC Weekendschool een hart onder de riem te steken. Daar bleef het niet bij, want we nodigden onze leerlingen uit een gedicht te schrijven over deze nieuwe werkelijkheid.Eénennegentig gedichten is de rijke oogst en samen vormen ze een kroniek van deze coronatijd door de ogen van kinderen. Die hebben we nu gebundeld in de Gedichtenbundel. De gedichten zijn geïllustreerd met foto’s die een indruk geven hoe onze lessen er uitzagen. Geniet van deze, in onze ogen bijzondere, gedichtenbundel.

Bij IMC Weekendschool staat al 22 jaar het vak Taal & Poëzie op het rooster, heden mogelijk gemaakt door de steun van Fonds 21. In dit vak gaat het vooral om het spelen met taal, je fantasie en creativiteit gebruiken en troost of herkenning vinden in de schoonheid van taal.

Lees alle gedichten op de speciale gedichtenwedstrijd pagina of koop de gedichtenbundel. 

 

 


Campagne: Lichtpost

Status campagne: afgerond

Een metershoge projectie van berichten van onze leerlingen van al onze 55 vestigingen op gebouwen door het land (waaronder diverse ziekenhuizen). De projecties tonen berichten die mensen aanmoedigen in corona tijd moed te houden. Het idee is van Evelien Feltzer onze conceptbegeleider bij het programma IMC Basis. Zij bundelde de krachten van de kunstenaressen Machteld Aardse en Femke Kempkes met de leerlingen van onze programma’s IMC Basis, IMC Weekendschool en IMC On Tour. Samen schijnen zij hun licht op iedereen die in deze tijd een hart onder de riem verdient. Onze leerlingen hebben in hun eigen taal een boodschap of groet geschreven voor mensen die nu niet naar buiten kunnen, of die eenzaam of ziek zijn. Of die nu heel hard aan het werk zijn zoals artsen, verpleegsters, brandweermannen en politieagenten.

Bekijk alle projecties via de campagnepagina.

 

 


Wedstrijd: Ahold DelhaizeZomerchallenge

Satus campagne: afgerond

De Ahold Delhaize zomerchallenge voor onze leerlingen en oud-leerlingen (alumni )in het kader van het vak ‘ondernemen’ luidt: ‘Bedenk een manier waarop jongeren tussen de 10 en 15 jaar gezond of gezonder willen gaan eten. En overtuig Ahold Delhaize waarom jouw plan het beste is.’

Aan onze leerlingen en alumni de taak om in een filmpje van één minuut hun plan te pitchen. In hun plan moesten ze rekening houden met onderdelen als: voor welke doelgroep is het bedoeld, is het plan ook uit te voeren en hoe heeft een bedrijf als Ahold Delhaize er baat bij (bijvoorbeeld door meer omzet of meer mensen naar de winkel)? De winnaar mocht een dag op pad bij Ahold Delhaize om te kijken hoe zijn of haar plan het beste kan worden uitgevoerd.

Bekijk alle inzendingen en de winnaar via de campagnepagina.

 

 


Webinar: Janssen/Johnson & Johnson

Status campagna: afgerond

De ontwikkeling van het vaccin tegen Corona is in volle gang. Het eerste vaccin ooit was tegen pokken en bestond uit het toedienen van het ‘pokken-virus’ van de koe bij de mens. Niet voor niets stamt het woord vaccin af van het Latijnse woord vaccinus, dat ‘van de koe’ betekent. Maar zo’n ontdekking vergt tijd voor onderzoek, testen en produceren. Het is een wereld die even open ging met een bijzonder webinar voor leerlingen van ons programma IMC Weekendschool.

Ruim 20 klassen van Groningen tot Tilburg kregen online een kijkje achter de schermen van het Covid vaccinteam van Janssen uit Nederland en België en mogen op het eind aan ‘de baas’ van de vaccin-ontwikkeling, Hanneke Schuitemaker, nog enkele vragen stellen.

Lees erover via het nieuwsartikel.  

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren