IMCoach

Ben jij op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk en wil je kennismaken met onze leerlingen? Word IMCoach!

IMCoach is het Maatschappelijke Diensttijdprogramma voor vrijwilligerswerk van stichting IMC Weekendschool. Deze Maatschappelijke Diensttijd (MDT) is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, waarbij jongeren vrijwilligerswerk kunnen doen, om te ontdekken of dit werk (of aan verwante opleiding) bij ze past, of om iets ‘terug te geven’ aan de maatschappij.

Wie is de IMCoach?
Jongeren tussen de 14 en 30 jaar die IMCoach worden, zijn de rolmodellen voor de leerlingen van stichting IMCWeekendschool. Hier leren nieuwsgierige kinderen (in de leeftijd van 10-14 jaar) alles over de wereld van beroepen, van de advocatuur tot de jounalistiek, en van autotechniek tot geneeskunde. De leerlingen ontdekken wat ze wel en niet leuk vinden en waar hun talenten liggen, zodat ze gemotiveerde keuzes voor de toekomst kunnen maken.

Wat doet de IMCoach?
De IMCoach ondersteunt de activiteiten en lesprogramma’s van de stichting, en ervaart hoe het is om kinderen te inspireren en van betekenis te zijn voor anderen. Daarbij krijgt hij of zij de kans om verschillende coaching-/leidinggevende competenties te ontwikkelen die hem of haar in de toekomst zullen helpen. Daarnaast krijgt de IMCoach een bredere blik op de wereld door kennis te maken met verschillende culturen en achtergronden.

Er zijn vele mogelijkheden waarop de IMCoach de MDT kan invullen, zoals:

• het opzetten en begeleiden van huiswerkclubs voor 10-14- jarigen
  • het ondersteunen van leerlingen tijdens de lessen
  • het begeleiden van nieuwkomerkinderen bij hun integratie in Nederland
  • het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten voor ouders over het Nederlandsevonderwijssysteem
  • het organiseren van CITO trainingen voor kinderen uit groep 7 en 8
  • het geven of organiseren van gastlessen (bijv. over je hobby of talent)
  • het organiseren van activiteiten op zondag en tijdens de (school)vakanties
  • tijdsinvestering: 120 uur verdeeld over 6 tot 9 maanden (4 – 6 uur per week)

What’s in it for the IMCoach?
*Naast alle contacten en inspiratie die wij bieden, ontvangt de IMCoach aan het eind van zijn traject een Europass certificaat: een persoonlijk bewijs van de ontwikkelde competenties en opgedane eraring, uitgegeven door CINOP en erkend door de Europese Commissie. Een geweldige aanvulling op het CV waar toekomstige werkgevers van onder de indruk zijn!
*Volgt de IMCoach een studie? IMC Weekendschool bekijkt of de MDT studiepunten waard is!
*Naast je certificaat ontvang je tevens een Waardebon: voor een evenement (bijv. sport, muziek, cultuur) naar keuze t.w.v. €100,-.

Interesse? Meld je dan aan via dit formulier