Doneer

Zelfvertrouwen vergroten

Om te proberen, te leren en te experimenteren heb je zelfvertrouwen nodig. Zodra jongeren leren geloven in hun eigen capaciteiten worden hun toekomstdromen bereikbaar. ToekomstExpeditie laat jongeren hun talenten ontdekken en omarmen.

Vaardigheden voor het leven

Ons onderwijsconcept is zo ontwikkeld dat jongeren hun capaciteiten leren ontdekken, omarmen en ontwikkelen. Doordat we hier tijdens de lessen veel verschillende zaadjes voor planten dragen we – ook lang nadat de lessen hebben plaatsgevonden – bij aan een duurzaam groeiend zelfvertrouwen bij jongeren.

Deze vijf aspecten dragen bij aan zelfvertrouwen:

1. Zelfeffectiviteit

Het vertrouwen in je eigen vermogen om taken uit te voeren en doelen te bereiken. Jongeren met hogere zelfeffectiviteit zijn veerkrachtiger en gemotiveerder, wat hun zelfvertrouwen vergroot.

2. Zelfwaardering

Het besef van je eigen waarde en capaciteiten. Een gezonde zelfwaardering versterkt het zelfvertrouwen van jongeren, beschermt tegen mentale gezondheidsproblemen en bevordert welzijn en positieve relaties.

3. Zelfacceptatie

Het omarmen van jezelf, inclusief je sterke punten en zwakke punten. Zelfacceptatie draagt bij aan een positief zelfbeeld en is essentieel voor het mentale welzijn van jongeren.

4. Zelfcompassie

Het beoefenen van vriendelijkheid en begrip naar jezelf in plaats van zelfkritiek. Zelfcompassie vergroot emotionele veerkracht en helpt bij het omgaan met tegenslagen.

5. Zelfbewustzijn

Het begrijpen van je eigen gedachten, gevoelens en verlangens. Zelfbewustzijn stelt jongeren in staat zelfverzekerd om te gaan met uitdagingen en om persoonlijke groei te realiseren.