Doneer

Ontwerpwedstrijd voor leerlingen vanuit IKEA

De IKEA interieur ontwerpwedstrijd van Stichting IMC Weekendschool is gewonnen door Joost uit Thesinghe (locatie Groningen). En dus reed een wagen volgepakt met spullen uit de collectie van IKEA bij hem voor. De verrassing was enorm toen hij opendeed en verrast werd met een grote bos bloemen en een wagen volgeladen met alle meubelen uit zijn ontwerp. Hij kon na die eerste verbazing nog net zeggen: ‘Oké’ en hij giechelde heel verlegen en vol verbazing. Wat wil je ook met al die aandacht en mensen om je heen. Wat later liet hij ons ook nog weten natuurlijk heel erg blij te zijn met zijn nieuwe spullen. Daarna was het uitladen geblazen. Samen met zijn ouders gaat hij alles uitpakken, in elkaar zetten en de juiste plek geven.

Naast de hoofdprijs worden ook twee creativiteitsprijzen uitgereikt

Van de 10 finalisten die uit de 133 ingezonden ontwerpen waren geselecteerd voor de hoofdprijs bleek het ontwerp van Joost dus het beste. De jury was zeer onder de indruk van de ontwerpen. ”De kwaliteit is zo hoog dat we hebben besloten naast de hoofdprijs ook twee creativiteitsprijzen uit te reiken. Deze twee krijgen een product uit het IKEA-assortiment via de post thuis gestuurd.” En daar blijft het niet bij. Meerdere ontwerpers van IKEA hebben aangegeven dat zij in de ontwerpen ook duidelijke trends zien voor de inrichting van kamers voor kinderen. En enkele ontwerpen zullen mogelijk ingelijst in de showroomkamers van IKEA-vestigingen komen te hangen.

 

IKEA-ontwerpwedstrijd: een creatief maar ook duurzaam ontwerp

Je bent de architect van je eigen studeerkamer. Afmetingen en inrichting moeten samenkomen in een creatief maar ook duurzaam ontwerp. Deze ingrediënten vormden de ontwerpwedstrijd die Stichting IMC Weekendschool samen met onze partner IKEA heeft opgezet: ontwerp je eigen studieplek. Alle leerlingen van de 55 locaties van Stichting IMC Weekendschool konden deelnemen en de wedstrijd liep tot en met 7 juni 2020. De winnaar mocht dus zijn of haar ontwerp werkelijkheid maken, met behulp van de collectie van IKEA. Deze interieur ontwerpwedstrijd leert de kinderen ontwerpen en stimuleert vaardigheden als kritisch nadenken (jezelf vragen stellen) en presenteren, Het is een bijzondere wedstrijd die ook haar licht laat schijnen op de soms uiterst beperkte mogelijkheden en vaak moeilijke omstandigheden waaronder onze leerlingen thuis studeren.