fbpx
020 – 280 17 00 EN

Voorbeelden partnerschap

Binnen de programma’s van Stichting IMC Weekenschool zijn diverse samenwerkingsvormen om als partner een bijdrage te leveren. Altijd bekijken wij samen met u welke vorm het beste bij uw bedrijf, organisatie en ambitie aansluit.

Leslocatie of specifiek werkgebied

Stichting IMC Weekendschool is actief op 58 locaties verdeeld over het land. Met de 10 IMC Weekendschool-vestigingen richten we ons specifiek op de grotere steden waaronder Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht e.a.. Terwijl we ons met de 37 IMC Basis-scholen en 11 IMC on Tour-locaties ons motivatiegericht onderwijs richten op de middelgrote steden. Wilt u betrokken raken bij een specifieke stad? Dan bekijken we samen uw voorkeur en mogelijkheden.

Ontwikkeling en uitvoering van een vak

Onze leerlingen volgen gedurende hun lesjaren een groot aantal vakken, uiteenlopend van het vak Journalistiek, Recht, Geneeskunde tot aan Beeldende Kunst, Moderne Dans, Nieuwe technologie en Programmeren. We zijn altijd opzoek naar partners om nieuwe (innovatieve) vakken te ontwikkelen. Heel graag bekijken we met partners welke nieuwe vakken in het curriculum ontbreken. En welk specialisme of kennis een partner graag wilt overbrengen. Denkt u mee?

“Het is een interessante wisselwerking: Wij dragen bij aan het verbeteren van toekomstperspectieven van jongeren. Tegelijkertijd leren onze medewerkers nieuwe vaardigheden.” Kirsten Ottens, directeur ING Nederland Fonds

Ondersteun een jaargroep

Leerlingen volgen vaak meerjarig onze programma’s. In deze jaren ontmoeten zij veel enthousiaste professionals. Ze ontwikkelen zich door meer zelfvertrouwen te krijgen en ze vergroten hun wereld. Door een jaargroep te ondersteunen loopt u meerdere jaren mee met een klas. Hierdoor leert u niet alleen de leerlingen persoonlijk kennen, maar volgt u ook enkele lessen en ziet u met eigen ogen de ontwikkeling die de leerlingen in die jaren doormaken.

Specifieke doorontwikkeling en uitbreiding van IMC Basis

Om onze idealen duurzaam te integreren in het onderwijs krijgen op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland leerlingen in groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten. In de komende twee jaar zal het aantal IMC Basis scholen worden uitgebreid naar ruim 50 en wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect en de impact. Groeit u met ons mee. En maakt u dit bevlogen onderwijs op één of meerdere basisscholen mogelijk?

 

Specifieke doorontwikkeling IMC on Tour: Weekendschoolonderwijs voor nieuwkomerskinderen

Ook dit jaar wordt weekendschoolonderwijs aangeboden aan vluchtelingenkinderen. Onder de noemer ‘IMC on Tour’ gaan we langs verschillende COBO-klassen in Nederland, waar kinderen die een verblijfsvergunning hebben gekregen een jaar lang taallessen volgen om daarna in te kunnen stromen in het reguliere onderwijs. Stichting IMC Weekendschool vindt het van groot belang dat we ons als samenleving bekommeren om de nieuwe kinderen in ons land. Zij hebben doorgaans minder mogelijkheden tot zelfontwikkeling dan andere kinderen, niet in de laatste plaats doordat hun ouders de maatschappij nog niet kennen. Helpt u mee?

Research & Development: onderzoek en kwaliteitsbewaking van onze programma’s

Onderwijsvernieuwing drijft ons. We zien namelijk al langer dat de wereld verandert. Stichting IMC Weekendschool beschikt dan ook over een eigen Research & Development afdeling, om de kwaliteit en impact van ons programma voortdurend te kunnen meten, te monitoren en te verbeteren. Ons team traint medewerkers, meet impact en is verantwoordelijk voor de innovatie binnen de programma’s. Als partner delen we onderling kennis en uitkomsten, en streven we naar gezamenlijke innovatie.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van samenwerking met Stichting IMC Weekendschool en een van onze programma’s; IMC Weekendschool, IMC Basis, IMC on Tour en/of IMC Alumi? Onze collega’s gaan graag met u in gesprek en vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. In een oriënterend gesprek onderzoeken we welke betrokkenheid bij uw bedrijf past. Uit ervaring weten we dat dit maatwerk is.

fondsenwerving@weekendschool.nl
020 2801700

 

 

 

 

 

 

IMC Weekendschool | Janssen

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren