fbpx
020 – 280 17 00 EN

Derde Nationale IMC Basis Werkdiner

Het derde Nationale IMC Basis Werkdiner

Stichting IMC Weekendschool nodigt u van harte uit voor het derde nationale IMC Basis werkdiner (onlineZoom). Een groeiend aantal scholen integreert IMC Basis in haar curriculum voor de groepen 7 en 8. En de impact op de leerlingen is zichtbaar.

Door de Coronacrisis kunnen veel leerkrachten hun werk niet doen zoals ze dat zouden willen. Velen hebben hun handen vol aan het faciliteren van wat wél kan. Ook de IMC Basis lessen komen op dit moment soms in de knel.


Datum: Dinsdag 9 februari 2021

Tijd: 16.30 – 18.30 uurProgramma (via zoom)

Op hoofdlijnen

Gastsprekers:  Monaïm Benrida – programmamanager Gelijke Kansen Alliantie/Ministerie OCW
Moderator:      Lecyca Curiël (alumna/ambassadeur IMC Weekendschool Groningen)

16.30                 Welkom door Sanjai Bissumbhar (programmamanager IMC Basis)

16.40                 Plenair:
Keynote speaker Monaïm Benrida
Paneldiscussie leerkracht, directeur en coördinator

17.25                 Break-out sessies aan de hand van de drie centrale vragen:

18.00                 Plenair:
Take-aways break-out sessies Lecyca Curiël
Wrap up Lecyca Curiël
Afsluiting door Heleen Terwijn en Sanjai Bissumbhar

18.30 Afsluiting met gelegenheid om online nog even door te praten

 

Inhoud programma

Tijdens het derde IMC Basis werkdiner (via Zoom) richten wij ons samen met u op de actualiteit én blikken vooruit op de (hopelijk) nabije toekomst. Presentatrice Lecyca Curiël (alumna en ambassadeur van Stichting IMC Weekendschool) serveert ons tijdens het werkdiner de volgende vragen:

  1. Welke ondersteuning kan ons programma IMC Basis de leerkrachten en begeleiders van groep 7 en 8 tijdens deze crisis nog meer bieden? Om ernstige leerachterstanden zoveel mogelijk te voorkomen en onze leerlingen te blijven stimuleren en uitdagen, op een manier die voor leerkrachten en hun leerlingen op dit moment het beste past.
  2. Ons gemeenschappelijke doel is het duurzaam verankeren van ons programma IMC Basis in het reguliere onderwijs en zo gelijke kansen voor steeds meer leerlingen mogelijk te maken. Wat is daar volgens u voor nodig? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor scholen en welke kansen kunnen wij samen benutten?
  3. Op dit moment zijn er 38 IMC Basis scholen verspreid over alle provincies. IMC Basis blijft groeien. Wat kunnen wij leren van best practices? En hoe kunnen wij op een efficiënte en stimulerende manier de opgedane kennis en praktijkervaring met elkaar delen?

Het werkdiner wordt geopend door onze bevlogen gastspreker Monaïm Benrida, programmamanager Gelijke Kansen Alliantievan het Ministerie van OCW en gewaardeerde partner van IMC Basis. Monaìm Benrida deelt zijn inzichten en ervaringen over hoe wij leerkrachten nog meer kunnen ondersteunen.

En tijdens de break-out sessies zoeken wij de verdieping en antwoorden aan de hand van de bovengenoemde vragen. Je kunt luisteren en praten met andere scholen en inzichten en ideeën  opdoen waar jouw team bijvoorbeeld direct mee aan de slag kan gaan.

Het werkdiner wordt afgesloten met een terugkoppeling uit de break-out sessies en met een slotwoord vanHeleen Terwijn, de bevlogen grondlegger van de Stichting IMC Weekendschool en Sanjai Bissumbhar, de nieuwe programmamanager IMC Basis.

Voor wie is het werkdiner bedoeld?

  • Leerkrachten en directies van basisscholen die werken met IMC Basis. Voor het uitwisselen van waardevolle kennis en ervaring en om elkaar beter te leren kennen.
  • Leerkrachten en directies van geïnteresseerde basisscholen. Om uit de eerste hand kennis te maken met IMC Basis.

 


Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren