fbpx
020 – 280 17 00 EN

Raad van Ambassadeurs Nijmegen

 

Mijn naam is: Charlotte Brand
Ik werk op de universiteit in Utrecht waar ik me inzet voor talentonderwijs voor studenten van de universiteit in samenwerking met studenten van het hbo en mbo.  Ik werk graag met jonge mensen die nieuwe dingen willen leren en over de grenzen van hun vakgebied willen kijken. Ook ben ik kandidaat voor de gemeenteraad in Nijmegen voor de PvdA.
Ik vind de Weekendschool belangrijk omdat het kinderen uit aandachtswijken meer kansen geeft. Iedereen heeft recht op gelijke kansen ongeacht waar iemand vandaan komt. Het mooie van de Weekendschool vind ik dat het zelfvertrouwen van jongeren vergroot en hun horizon verbreed. Iets waar ik me in mijn werk ook voor inzet.

 

 

 

Mijn naam is: Jos Roemer
 Ik werk als organisator van de Kinderraad Nijmegen, een door de Gemeente Nijmegen en de beide grote schoolbesturen voor primair onderwijs geïnitieerd programma. Leerlingen van alle basisscholen in de stad worden in de gelegenheid gesteld om in de raadzaal te vergaderen over projecten die ze zelf belangrijk vinden. Samen met de gemeente kunnen ze dan werk maken van de uitvoering van de projecten, die in de Kinderraad zijn gekozen via een stemronde. Zo ervaren ze in de praktijk wat democratisch burgerschap kan betekenen.
Ik vind de weekendschool belangrijk omdat de kansen voor een optimale vorming helaas nog steeds niet goed verdeeld zijn in ons land.

 

 

Mijn naam is: Geert Reyners.
Ik werk als vermogensmanager voor vermogende relaties bij Rabobank Rijk van Nijmegen. Vaak zijn dat ouders die hun kinderen alles kunnen bieden wat ze nodig hebben. Daarnaast hebben ze ook oog voor de omgeving waarbinnen zij hun vermogen hebben opgebouwd. Als ambassadeur zou ik graag deze klanten willen verbinden met de IMC Weekendschool.
Ik vind de IMC Weekendschool dan ook belangrijk omdat het kinderen op het juiste moment prikkelt om verder en anders te kijken naar hun mogelijkheden.

.

 

 

Mijn naam is: Ineke Cruysen
Ik werk als interim manager bij Kloosterhotel Zin in Vught, Zin in Werk B.V. en in de Perspektiefboerderij.
Ik vind de weekendschool belangrijk omdat ieder kind zijn kansen moet kunnen krijgen en pakken!

 

 

Mijn naam is:  Cilia Daemen
Ik werk als gemeenteraadslid in Nijmegen en ben directeur bij een landelijke jongerenorganisatie.
Ik vind de weekendschool belangrijk omdat kinderen en jongeren daar op een interactieve en laagdrempelige manier leren wat er allemaal voor kansen in de toekomst zijn voor iedereen. Dromen worden hier aangewakkerd.

 

 

Blijf verbonden