Doet u mee?

Met elkaar maken we het mogelijk!

IMC Weekendschool stimuleert jongeren om zich breed te oriënteren en met volle overtuiging hun interesses te volgen. Dit doen we samen met onze betrokken partners.

Er zijn veel bedrijven, organisaties, particulieren en fondsen die ons steunen met geld, locaties, diensten en advies. Wij zijn erg blij met deze partners. Door hun bijdragen kunnen wij wekelijks 2400 leerlingen het IMC Weekendschool programma aanbieden.

Jaarlijks starten er meer dan 800 leerlingen (leeftijd 10-11 jaar) aan hun IMC Weekendschool programma. Het is onze ambitie om IMC Weekendschool onderwijs voor steeds meer leerlingen beschikbaar te stellen.

Om de kwaliteit en groei van ons programma te waarborgen, zoeken we jaarlijks naar enkele nieuwe partners. Doet u mee?

Elke afdeling binnen IMC Weekendschool kent een betrokken netwerk van partners die de afdeling mede mogelijk maakt. Op deze wijze wordt uw bijdrage concreet en zijn de lijntjes naar onze leerlingen kort. In overleg komt u bijdrage onder andere ten goede aan:

IMC Weekendschool is actief in meer dan 20 steden. Met de Weekendscholen richten we ons op de grote universiteitssteden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Tilburg, Nijmegen, Utrecht), terwijl we met IMC Basis en IMC on Tour ook uitbreiden naar de middelgrote steden. Wilt u betrokken raken bij een specifieke stad? We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.
Onze leerlingen volgen gedurende hun weekendschoolprogramma meer dan 15 vakken, uiteenlopend van het vak Journalistiek tot het vak Programmeren, Recht, Geneeskunde of Marketing. We zijn altijd opzoek naar partners om nieuwe (innovatieve) vakken te ontwikkelen. Komt u met het volgende goede idee?
Leerlingen volgen twee of drie jaar ons programma, voordat ze het IMC Alumni programma instromen. Door een jaargroep te ondersteunen loopt u meerdere jaren mee met een klas. Hierdoor leert u de leerlingen persoonlijk kennen, volgt u enkele lessen mee en ziet u met eigen ogen de ontwikkeling.
Om ons weekendschool onderwijs te verspreiden – en efficiënt te werken aan onderwijsvernieuwing – heeft IMC Weekendschool een flinke stap gezet richting basisschoolaanbod. Basisscholen met IMC Basis besteden wekelijks één dagdeel binnen de reguliere onderwijstijd aan weekendschool onderwijs voor leerlingen in de twee hoogste klassen van de basisschool. In de komende twee jaar wordt het aantal IMC basisscholen uitgebreid naar 50 scholen. Maakt u het onderwijs op één of meerdere basisscholen mogelijk?
Ook dit jaar wordt IMC weekendschoolonderwijs aangeboden aan vluchtelingenkinderen. Onder de noemer ‘IMC On Tour’ gaan we langs verschillende Cobo-klassen in Nederland, waar kinderen die een verblijfsvergunning hebben gekregen een jaar lang taallessen volgen om daarna in te kunnen stromen in het reguliere onderwijs. Doet u mee?
Om de kwaliteit en impact van ons programma voortdurend te monitoren en te verbeteren, hebbben we een eigen team die onze medewerkers traint, impact meet en het programma voortdurend innoveert. Als inhoudelijk partner vindt kennisuitwisseling plaats en streven we gezamenlijk naar innovatie.

Onze fondsenwervers gaan graag met u in gesprek als u interesse heeft om betrokken te raken bij IMC Weekendschool. In een oriënterend gesprek onderzoeken we welke betrokkenheid bij u, uw fonds of uw bedrijf past. Dat is altijd maatwerk. Bovenstaande projecten zijn voorbeelden, maar we zoeken graag mét u naar een goede invulling.

Contact:

Rachelle Bottenbley
Fondsenwerver
06-15112058
Rachelle.bottenbley@weekendschool.nl

Oud-leerling op bezoek bij partner