fbpx
020 – 280 17 00 EN

Steun ons

Stichting IMC Weekendschool stelt zich ten doel dat alle jongeren in Nederland,
specifiek op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is, van alle schoolniveaus,
zó worden opgeleid dat ze gemotiveerd hun plek kunnen innemen in de samenleving.
Dat doen we samen met onze betrokken partners.

Met elkaar maken we het mogelijk

Sinds de oprichting in 1998 is Stichting IMC Weekendschool uitgegroeid tot een organisatie met een groot maatschappelijk draagvlak. Jaarlijks worden onze lessen mogelijk gemaakt door 2500 bedrijven, organisaties, donateurs en fondsen met financiële middelen, locaties, diensten, gastlessen en advies. Door hun bijdragen kunnen wij wekelijks duizenden leerlingen onderwijs aanbieden. Dat gebeurt bij IMC Weekendschool op de zondag, bij IMC Basis doordeweeks op basisscholen in het hele land en bij IMC on Tour voor nieuwkomerskinderen in Nederland. Daarnaast investeren partners in ons alumni netwerk en in onderzoek naar de impact van het onderwijs.

Vriend of donateur

Particulieren die als vriend en donateur bijdragen zijn van grote betekenis voor het mogelijk maken van ons onderwijs. Steunt u ons als vriend met een vaste maandelijkse of jaarlijkse bijdrage, dan bedanken wij u niet alleen voor uw bijdrage maar houden we u ook op de hoogte van alle prachtige lessen en momenten bij onze programma’s. U kunt zelf bepalen hoe veel u doneert, hoe vaak en waar uw donatie naartoe gaat. Kijk voor meer informatie op Word vriend of donateur.

Verwonder u als partner

Stichting IMC Weekendschool kan niet bestaan zonder  partners die zich aan ons verbinden. Waarbij geldt: partnerschap is maatwerk. Want iedere partner is uniek, én iedere partner die iets wil bijdragen aan het verwezenlijken van onze doelstellingen, willen wij daartoe graag de mogelijkheid bieden. Partners kunnen bijdragen op stichtingsniveau of kiezen voor ondersteuning van een van onze programma’s of locaties. Daarbij kan een klas, lichting, vak of hele vestiging worden gesponsord. Partners die inhoudelijk betrokken willen worden bij de invulling van onze lesprogramma’s, verwelkomen wij ook van harte. De vakkennis en expertise vanuit fondsen of bedrijfsleven is goed inpasbaar in het lesaanbod en maakt het partnerschap tastbaarder.

Partners die ervoor kiezen om actief mee te doen met onze programma’s ontdekken dat de lessen ook voor hen een verrijkende ervaring zijn. Stichting IMC Weekendschool en haar partners dragen hiermee bij aan een sterke samenleving, waarin volwassenen optimaal – oprecht en niet betuttelend – bijdragen aan de vorming van kinderen.

Samenwerkingsvoorbeelden

Bent u benieuwd in welke vorm u als partner mee kunt helpen? Kijk dan eens op;

  • Onze pagina met voorbeelden van partnerschappen.
  • Onze speciale campagne pagina . Een aantal van onze jaarlijkse campagnes organiseren wij in samenwerking met partners (zoals de IKEA Ontwerpwedstrijd en de Ahold Delhaize Zomerchallenge)

Echt impact maken

Stichting IMC Weekendschool gaat uit van een vernieuwende onderwijsfilosofie en -interventie. Om aan te kunnen tonen hoe onze onderwijsidealen en doelstellingen worden bereikt, is onderzoek van grote waarde.

Uit eerdere vergelijkende onderzoeken naar het zelfvertrouwen, toekomstperspectief en sociale verbondenheid bij weekendschoolleerlingen is gebleken dat zij meer kennis hebben over beroepen en beter kunnen zeggen waarom ze iets willen worden. Ook bleken de kinderen beter in staat om kwaliteiten van zichzelf te benoemen. Deze individuele effecten vertalen zich ook naar een maatschappelijk niveau: gemotiveerde, betrokken burgers hebben belangrijke positieve effecten op de maatschappij, zowel economisch als sociaal; denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van klasse tweedeling in de maatschappij en het bevorderen van de integratie van nieuwkomersgroepen.

Consultancybureau Strategy& (onderdeel van PwC) en Sinzer (adviesbureau voor impactmetingen), hebben zich voor de lange termijn verbonden aan effect- en impactonderzoeken naar ons onderwijsconcept.

Stichting IMC Weekendschool werkt via de kernactiviteiten aan het naderbij brengen van een bovengemiddeld aantal (negen van de zeventien) VN-duurzaamheidsdoelen (SDG’s), waaronder kwaliteitsonderwijs, waardig werk en economische groei, ongelijkheid verminderen en partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Contact

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van samenwerking met Stichting IMC Weekendschool en haar programma’s? Onze collega’s gaan graag met u in gesprek en vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. In een oriënterend gesprek onderzoeken we welke betrokkenheid bij u, uw fonds of uw bedrijf past. Uit ervaring weten we dat dit maatwerk is.

Neemt u gerust contact op via:

fondsenwerving@weekendschool.nl
020 2801700

 

 

 

 

IMC Weekendschool | Janssen

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren