fbpx
020 – 280 17 00 EN

1.000 boeken voor leerlingen IMC Weekendschool

05-12-2011

5 december 2011
Wat een fantastische actie! Alle bijna duizend leerlingen van IMC Weekendschool in heel Nederland kregen vandaag het boek Hoe word ik een held? cadeau.

Deze Sinterklaasactie wordt gesponsord door Voys Telecom uit Groningen. Het telecombedrijf geeft de boeken weg namens haar klanten en medewerkers. Mark, Chantal en Evelien van Voys waren zelf naar de weekendschool in Groningen gekomen om boeken uit te delen aan de kinderen. En die wisten nog van niks…

Inspiratie
Sander Koenen, Journalist & Fotograaf, geeft elk jaar een dag les op de weekendschool. Het eerste vak in het eerste lesjaar: Journalistiek. De leerlingen van de weekendschool komen uit achterstandswijken. Ze hebben niet de beste startpositie in het leven. Daarom probeert de weekendschool ze te inspireren en motiveren. Het project Hoe word ik een held? heeft voor een deel dezelfde doelstellingen. De belangrijkste: laten zien dat alles mogelijk is, als je het echt graag wilt. Zelfs een bedrijf vinden dat duizend boeken wil weggeven, zonder daar zelf iets voor terug te krijgen..

Voys Telecom en Sander Koenen, namens alle leerlingen van IMC Weekendschool: hartelijk bedankt!


Voys deed het volgende gedichtje voorin het boek:

Wat wil jij later worden?
Kok, piloot of journalist?
Een meester, sporter, gitarist?
Rechter, drummer, advocaat?
Of iets wat hier niet tussen staat?

Misschien wel brandweer, arts of actrice zoals Loek.
Of maakt het je niet uit, als het maar beroemd is,
zoals de helden in dit boek?

Een ding weet je zeker,
het geldt voor alles wat je doet:
geloof erin en ga ervoor.
Dan komt het zeker weten goed!