fbpx
020 – 280 17 00 EN

Alumni naar Global Student Leadership Summit in Berlijn

26-07-2018

Blog door Youssra, alumna IMC Weekendschool

Dit jaar was het dan weer zover. IMC Weekendschool was voor de derde keer op rij uitgenodigd voor de Leiderschapsconferentie van EF (Education first). Voorgaande jaren was IMC Weekendschool aanwezig in Den Haag en afgelopen jaar in Milaan. Twee thema’s hebben wij al achter de rug en dit jaar leidde de reis ons naar Berlijn in Duitsland, met het onderwerp: ’The influence of Technology on Society’.

Met 10 alumni zijn wij op 13, 14 en 15 juli 2018 naar Berlijn gereisd om deze Global Leadership Summit van Education First mee te maken. Een conferentie waarbij duizenden internationale studenten worden gekoppeld aan duizenden Amerikaanse jongeren in groepen. In deze groepen leren zij elkaar beter kennen, participeren zij in diverse workshops, volgen zij verschillende trainingen en werken zij samen aan een plan om de toekomst te verbeteren. Ieder individu in zo’n groep brengt unieke ervaringen, ideeën en kennis naar voren. Zo leren de groepen niet alleen van de trainers van alles en nog wat, maar beïnvloeden zij ook elkaar met deze interessante nieuwe inzichten en kennis.

Naast de interessante dynamiek die er ontstaat, ontstaan er ook goede vriendschappen. Dit gepaard met verschillende toffe sprekers als Randi Zuckerberg, de zus van de CEO en de woordvoerster van Facebook, Jason Latimer één van de vier beste illusionisten in de wereld en Glen Keane, tekenaar van diverse Walt Disneyfiguren als Ariel, Pocahontas, Tarzan, Belle en het beest en zelfs de moderne Rapunzel.

Speciale en inspirerende sprekers waren zeker een toevoeging om niet te vergeten. Toch blijft het ons verassen wat er toch echt wel in de smaak blijft vallen bij de deelnemers: Het connecten met nieuwe en vooral buitenlandse studenten! Samen onderzochten zij elkaars verschillen, de betekenis van wereldburgerschap in het snel ontwikkelende technologische landschap en de invloed van technologie op ons verleden, het heden en onze toekomst. Met als einde, de kers op de taart, een super groot Amerikaans eindfeest, waar het einde van EF 2018 werd gevierd. Wederom een reis om niet te vergeten en een reis die vraagt naar meer!

Deze reis had ook niet kunnen gebeuren zonder een sponsor. Veel dank aan Movares en Heijmans, die dit bijzondere bezoek mogelijk hebben gemaakt!