fbpx
020 – 280 17 00 EN

Ambassadeurs van de weekendschool te gast bij RTL Live

29-11-2016

Weekendschoolambassadeurs Lecyca Curiel en Shaneequa Vreede zijn vrijdag 2 december, samen met Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker, te gast bij het televisieprogramma RTL Live, dat tussen 17.00 en 18.00 live wordt uitgezonden op RTL 4.

Lecyca (links) en Shaneequa (rechts) tijdens landelijke alumni- en partnerdag Horizon 2016

Lecyca (links) en Shaneequa (rechts) tijdens landelijke alumni- en partnerdag Horizon 2016

De ambassadeurs zullen tijdens deze live uitzending vertellen over hun ervaringen op de weekendschool, en er zal een reportage over de weekendschool te zien zijn, opgenomen tijdens het het vak Filosofie bij de tweedejaars leerlingen in Amsterdam-Noord. Ook Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is te gast in de uitzending. Recentelijk heeft Dekker zich positief uitgesproken over IMC Basis, het lesprogramma waarmee weekendschool onderwijs op basisscholen wordt geïntroduceerd.

Lecyca is een achttienjarige alumna van de weekendschool, die in 2010 het reguliere programma heeft afgerond op de vestiging in Groningen, en daarna actief is gebleven binnen IMC alumni, onder andere als junior coördinator en sinds kort als Ambassadeur. Momenteel is Lecyca tijdens haar tussenjaar aan het sparen voor een taalcursus in San Francisco. Zij hoopt in september 2017 te beginnen met een studie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Shaneequa is 22 jaar, studeert communicatiewetenschappen, werkt als advies en service medewerker voor ABN AMRO en is oud-leerlinge van de vestiging Amsterdam Zuidoost. Evenals Lecyca volgde zij in 2016 met veel succes de Ambassadeursopleiding van IMC Weekendschool.

Beide dames hebben inmiddels bij diverse publieke optredens bewezen het gedachtegoed van de weekendschool als geen ander voor het voetlicht te kunnen brengen. 

RTL Live is een informatief praatprogramma dat op werkdagen om 17.00 live wordt uitgezonden door RTL 4 en bij toerbeurt wordt gepresenteerd door Angela Groothuizen en Albert Verlinde. De uitzending met oud-leerlingen Lecyca en Shaneequa is te zien op vrijdag 2 december van 17 –18.00 uur.