fbpx
020 – 280 17 00 EN

Blauwe leerlingen

02-04-2012

Vorige week kregen alle leerlingen van IMC Weekendschool Utrecht een brief thuis. In die brief stond dat het Ministerie van Onderwijs had besloten dat alle weekendschoolleerlingen voortaan een IMC Weekendschool ID pas zouden moeten dragen. Zondag zou er een fotograaf komen om foto’s te maken voor op de passen. En omdat iedereen van top tot teen op de foto zou gaan, moesten de leerlingen in de kleuren van het logo van IMC Weekendschool komen: blauw en groen(ig). Bijna niemand had bedacht dat het wel een beetje raar was, in de kleuren van het logo op de foto. Bovendien had niemand op de datum gelet……

We hebben nog nooit zoveel kinderen met blauwe kleren bij elkaar gezien! Bij de theatervoorstelling van Tweetakt (waar de eerstejaars waren) en in het Centraal Museum (waar de tweedejaars waren), waren ze misschien ook wel een beetje verbaasd. De oud-leerlingen die de derdejaars kwamen vertellen over het alumninetwerk Future For Life zullen ook gek hebben opgekeken. Was blauw de nieuwe modekleur?

Aan het einde van de dag was het zover: we zouden op de foto gaan. Maar voor de foto werd gemaakt, moest er nog een ding worden gezegd: “1 APRIL!!!”.
Niet iedereen kon er meteen hard om lachen en we waren ons tijdens de dag ook wel een beetje schuldig gaan voelen. Toen de leerlingen een beetje waren bijgekomen van de schrik, vonden ze het gelukkig toch wel grappig.
En één geruststelling: het duurt zes jaar voor 1 april weer op een zondag valt!
Leerlingen in het blauw voor 1 april