fbpx
020 – 280 17 00 EN

Duncan Stutterheim geeft feestles in Amsterdam-Noord

19-10-2018

Topondernemer Duncan Stutterheim was zondag 14 oktober te gast bij tweedejaars leerlingen in Amsterdam-Noord. Hij leerde de kinderen ‘van iets dat je leuk vindt, je werk te maken’. 

Stutterheim is oprichter van ID&T, bekend van dance-feesten als Sensation, Thunderdome en Mysterland. Hij organiseerde deze feesten in ruim 20 landen, waarna hij zijn bedrijf in 2014 verkocht. Hij investeerde zijn geld vervolgens in plekken waar veel culturele evenementen plaatsvinden, zoals de A’dam Toren en het Westergasterrein in Amsterdam. Naast ondernemer is Duncan een betrokken Amsterdammer, zet hij zich in voor mensen die het soms wat moeilijker hebben en is hij groot Ajaxfan (duidelijk te zien aan zijn Ajax tatoeage). Ook is Duncan gastdocent in het TV-programma ‘Dreamschool’ op NPO3.

Geen diplomafeestje
Maar voor de tweedejaars leerlingen was Duncan eigenlijk een volslagen onbekende. Toch hingen de leerlingen anderhalf uur geboeid aan zijn lippen. Om daarna Duncan te bestoken met vragen en kritische opmerkingen. Hij vertelde de leerlingen o.a. dat hij als kind droomde om hersenchirurg te worden, maar dat hij die droom moest laten varen toen hij van school werd gestuurd. Hij gaf ze 1 tip: ‘maak je school af’. Want er bleek voor hem als jong kind niets zo erg als geen diplomafeestje hebben, en al zijn vriendjes wel.

Eerbetoon
Ook vertelde hij over de band met zijn vader, en het verlies van zijn broer, die om het leven kwam bij een auto-ongeluk, nét op het moment dat het bedrijf succes begon te hebben. En dat hij daarom Sensation omtoverde in Sensation White, als eerbetoon aan zijn broer.

 

Tofste feest
Nadat Duncan zichzelf en zijn bedrijf had geïntroduceerd, gingen de leerlingen aan de slag met de organisatie van ‘het tofste feest van Noord’. Vuurwerk, Positieve sfeer, real-life Minecraft, glow in the dark pannekoeken en heel veel eten. Ideeën genoeg. Alle groepjes presenteerden hun ideeën voor Duncan. Na afloop ontvingen alle kinderen het dikke boek ‘Celebrate Life’. Mét handtekening van Duncan.