fbpx
020 – 280 17 00 EN

Eerste editie Zuid Zijde: Rotterdam Zuid volwaardige vestiging

22-01-2016

IMC Weekendschool Rotterdam Zuid is trots op haar nieuwe eerstejaars leerlingen! Met de derde lichting is de jongste weekendschool vestiging namelijk een volwaardige vestiging, welke bestaat uit drie jaargroepen.

Inhoud Zuid ZijdeDe afgelopen vier weken zijn de leerlingen uit het eerste jaar aan de slag gegaan met het eerste vak van hun driejarige curriculum, namelijk Journalistiek.

De leerlingen hebben fantastische gastlessen gehad van onder andere onderzoeksjournalisten, fotojournalisten en presentatoren. Daarnaast hebben zij een bezoek gebracht aan de redactie van Radio Brasa en het Algemeen Dagblad. Na alle informatie zijn onze junior journalisten op reportage geweest naar bijzondere ondernemers in de wijk. Zij zijn hiervoor afgereisd naar de Fenix Food Factory, de Botanische Tuin Afrikaanderwijk en Damage Playground.

Alle inspanningen hebben geleid tot een prachtig resultaat, namelijk de eerste editie van de wijkkrant ‘Zuid Zijde’! Alle teksten en foto’s zijn gemaakt door onze 10-jarige journalisten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de wijkkrant hier: http://issuu.com/imcweekendschoolrotterdamzuid/docs/zuidzijde_enkel_editie_01/1