fbpx
020 – 280 17 00 EN

Heleen Terwijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

25-04-2014

25 april 2014
IMC Weekendschool is enorm trots op deze Koninklijke onderscheiding voor de oprichter.

Vanochtend ontving IMC Weekendschool oprichter Heleen Terwijn een Koninklijke onderscheiding uit handen van Burgemeester Van der Laan van Amsterdam. Zij is benoemd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een enorme eer en een feestelijke gebeurtenis. De uitreiking vond plaats in De Nieuwe Kerk te Amsterdam tijdens de jaarlijkse lintjesregen. IMC Weekendschool is buitengewoon trots op haar oprichter.

“Het team van IMC Weekendschool is trots op deze zeer verdiende onderscheiding voor onze oprichter Heleen Terwijn. De kroon op haar mooie werk voor onze leerlingen en oud-leerlingen”, aldus Marion Weijman, Directeur operationele zaken.

Heleen Terwijn richtte 16 jaar geleden IMC Weekendschool op en zet zich met bewonderenswaardige gedrevenheid in voor onderwijs dat jongeren stimuleert het beste uit zichzelf te halen. Haar onderwijsvisie en -methode brengt zij in praktijk op inmiddels 10 vestigingen door het hele land. Haar maatschappelijke betrokkenheid spreekt eveneens uit haar inzet op diverse andere vlakken in binnen- en buitenland. Zij is onder meer lid van de Raad van Toezicht van Save the Children en voorzitter van de Stichting Jongeren Die het Kunnen.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Om voor een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau in aanmerking te komen moet er sprake zijn van bijzondere verdiensten en belang voor de samenleving. Daarbij mogen de verdiensten van een voor te dragen persoon niet uitsluitend in relatie staan met de werkkring.