fbpx
020 – 280 17 00 EN

Help mee

Help mee

Gastdocenten, begeleiders en andere vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting IMC Weekendschool. Meer dan 7.500 vrijwilligers zetten zich jaarlijks in als gastdocent of begeleider bij een van onze programma’s. Verrijk uw eigen wereld en die van onze leerlingen door het delen van kennis en enthousiasme.

 

Word gastdocent

Als gastdocent laat u jongeren ervaren wat het betekent om uw beroep uit te oefenen. Of u nu journalist, kok, acteur of advocaat bent, iedereen kan gastdocent worden. Zolang u maar gepassioneerd bent over uw vak en daar graag over vertelt aan nieuwsgierige jongeren. Ervaring met lesgeven is niet nodig. U krijgt professionele begeleiding bij de voorbereidingen en uiteraard op de lesdag zelf. Meld u aan als gastdocent. 

 

 

 

 

 

Word begeleider

Begeleiders ondersteunen een groepje leerlingen tijdens de doe-gedeeltes van de lessen. U trekt samen op met de gastdocenten, de leerlingen en onze vaste staf. Zo leert u onze leerlingen en hun buurt beter kennen. Bovendien komt u ook veel te weten over andere beroepen en bezoekt u ongetwijfeld plekken waar u anders nooit komt. Lijkt u dat wat? Meld u aan als begeleider.

 

 

 

 

 

Word vrijwilliger

U kunt ook ‘achter de schermen’ bijdragen. Zo kunt u bijles geven aan een leerling of mentor worden voor een oud-leerling. U kunt ook helpen met het organiseren van activiteiten, uw netwerk inzetten of PR-events organiseren. Daarbij bepaalt u altijd zelf hoeveel tijd u kwijt wilt zijn. Heeft u ideeën? Meld u aan als vrijwilliger. 

 

 

 

 

 

 

Foto verslag Horizon Mamta

Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Ben je tussen de 14 en 27 jaar en help je 80 uur als vrijwilliger of begeleider dan ontvang je een Europass certificaat en een waardebon van € 100 euro. Meer weten? Meld je aan als IMCoach – MDTer.

 

 

 

 

 

 

 

Word Vriend

Iedereen die zich verbonden voelt met Stichting IMC Weekendschool en haar pijlers kan Vriend worden. U bepaalt zelf hoeveel en hoe frequent u wilt doneren. Als Vriend krijgt u uitnodigingen voor Stichting IMC Weekendschool evenementen. Schenkt u jaarlijks meer dan € 1.000? Dan kunt u uw periodieke schenking kosteloos vastleggen in een  onderhandse akte. Stichting Vrienden van IMC Weekendschool heeft een ANBI-status. Uw schenkingen zijn dus aftrekbaar van uw inkomstenbelasting. Bekijk de mogelijkheden. 

 

 

 

Word partner

Stichting IMC Weekendschool drijft op betrokkenheid van partners: bedrijven, organisaties en fondsen die ons steunen met geld, locaties, diensten en advies. De invulling van uw partnerschap stemmen we graag op maat met u af, op een manier de precies bij u past. Hier leest u meer over de mogelijkheden en vormen van partnerschap.

 

 

Zo zien de lessen eruit

Blijf verbonden