fbpx
020 – 280 17 00 EN

Jubileum 2018

Hoera de weekendschool is jarig, al 20 jaar maken we hier toekomst! Een mooie gelegenheid om terug te blikken én vooruit te kijken. Dat doen de we in 2018 met tal van festiviteiten, zoals vestigingsjubilea, openbare gastlessen, publicaties en niet in de laatste plaats onze landelijke viering op 13 oktober a.s. in de Amsterdamse Westerkerk.

Op deze pagina lees je alles over de (eerdere) hoogtepunten en de media-berichtgeving rondom het jubileum.

Viering 20-jarig bestaan in Zuidoost
In Februari 1998 opende de weekendschool de deuren voor de eerste lichting leerlingen in Amsterdam Zuidoost. De viering van het 20-jarig bestaan van deze vestiging in het AMC op 18 februari j.l. vormde de kick off van ons jubileumjaar.Lees hier het sfeerverslag van de jubileumviering.

 

 

 


 

Actualiteitenrubriek Nieuwsuur op bezoek bij de weekendschool
Aan de vooravond van de jubileumviering in Zuidoost kwam Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelenboom op bezoek op de vestiging en maakte een reportage over de weekendschool. ‘Je wordt daar geprikkeld om over je toekomst na te denken.’ Bekijk hier de reportage en het bijgaande artikel.

 

 

 


 

Leerling van het eerste uur geportretteerd in de Volkskrant.
Toine Heijmans was in 1998 gastdocent Journalistiek in Zuidoost, waar hij les gaf aan de eerste lichting weekendschool leerlingen, onder wie Miriam. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van deze vestiging zocht hij haar op en schreef dit mooie portret voor de Volkskrant. ‘Op school deed je dingen omdat het moest. De weekendschool sprak tot je verbeelding.’

 

 

 

 


 

Feestelijke aftrap Jubileumjaar met Riciotti ensemble
In de Amsterdamse Posthoornkerk verzorgde het Ricciotti ensemble op zaterdag 6 januari j.l. de jaarlijkse openbare gastles voor IMC Weekendschool. Deze feestelijke bijeenkomst vormde tevens de aftrap voor het aankomende jubileumjaar, waarin de weekendschool 20 jaar bestaat. Lees hier het sfeerverslag.

 

 

 


 

Openbare gastles tijdens de Culturele Zondag in Utrecht

Wat is een betere manier om de weekendschool te leren kennen dan door een gastles bij te wonen waar onze leerlingen iedere zondag mee te maken krijgen?

IMC Utrecht organiseerde een openbare gastles sterrenkunde tijdens de Culturele Zondag op zondag 22 april in Utrecht met sterrenkundigen en gastdocenten Jos de Boer en Frans Snik.

De Culturele Zondag werd geopend door Joharra en Hafssa, twee leerlingen van IMC Utrecht die eerder in het jaar een gedicht hebben gemaakt in samenwerking met Festival Tweetakt en de Emigratiegeneratie. Deze gedichten hebben zij gemaakt voor twee ouderen met een migratie-achtergrond. Alle gedichten van de leerlingen worden tentoongesteld tijdens festival Tweetakt op Plan Einstein De Dreef en zijn hier ook terug te vinden.

De regionale redactie van het AD schreef een leuk stukje over onze aanwezigheid op de Culturele Zondag in de Overvecht.


Gastdocent IMC Utrecht haalt geld op via rally

Gastdocent Jules van der Leeuw heeft samen met zijn vriendin Claudia vandaag meegedaan aan de Baltic Sea Circle in een Peugeot 205 die net zo oud is als IMC Weekendschool. In ruim twee weken legden zij 8500 kilometer af door 11 landen om zo geld in te zamelen voor de weekendschool.

De avontuurlijke tocht werd afgelegd in auto’s van minimaal 20 jaar oud. Jules en Claudia deden dit niet alleen omdat het onwijs vet is, maar ook voor een goed doel. We zijn heel erg blij dat Jules en Claudia IMC Utrecht hiervoor hebben uitgekozen. Het idee was om minimaal 750 euro op te halen zodat de vervoerskosten van IMC Utrecht gedekt kunnen worden, maar uiteindelijk hebben ze op 3.695 euro opgehaald.

 


Heroes Day

IMC Heroes’ Day is een dag vol inspiratie, netwerken en fun, speciaal bedoeld voor oud-leerlingen van 18 jaar en ouder. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd op deze dag ook onze nieuwe lichting ambassadeurs beëdigd. Onze ambassadeurs hadden ook een rol tijdens de landelijke viering van het jubileum op 13 oktober in de Westerkerk. Zij hebben namelijk speciaal voor het jubileum een ambassadeursfilm gemaakt!

 

 

 


Jubileum zomer concert

Op dinsdag 7 augustus kwam het Ricciotti ensemble weer langskomen voor een gezellig concert speciaal met de leerlingen van IMC On Tour. Het was een leuk en geslaagd openbaar gastcollege én concert. Lees hier meer over het concert.

 

 

 

 

 


Muzikaal optreden onder begeleiding van gastdocent Jean-Philippe Rieu

Op zaterdag 13 oktober a.s. zullen alumni van IMC Basis en IMC Weekendschool een muzikaal optreden geven op het podium tijdens de jubileumviering van IMC Weekendschool. In een workshop van 3 uur is gastdocent Jean-Philippe met de alumni op zoek gegaan naar hun talent, met muziek, taal of voordracht. Het resultaat zal gepresenteerd worden tijdens de viering.

Naast musicus is Jean-Philippe ook auteur van diverse kinder- en poëzieboeken en initiatiefnemer van een zomerschool voor kinderen van acht tot twaalf jaar oud waarin hij les geeft onder het motto ‘We zijn veel mooier dan we denken dat we zijn’.

Blijf verbonden

Onze hoofdsponsoren