fbpx
020 – 280 17 00 EN

IBM & IMC Weekendschool alumni programmeren samen!

02-06-2016

Op donderdag 2 juni kregen maar liefst 9 oud-leerlingen uit Rotterdam, Den Haag, Nijmegen, Groningen en Amsterdam het voor elkaar om vrij te krijgen van school, stage of werk, om deel te nemen aan de workshop programmeren bij IBM.

IMC Alumni werkt komende tijd samen met oud leerlingen aan een online community. IBM heeft aangeboden ons hierbij te ondersteunen. Een genereus aanbod waarbij natuurlijk om te beginnen een mooie workshop past met oud leerlingen die zelf wel wat zien in (leren) programmeren en meebouwen aan de digitale community van en voor IMC Alumnil.

Op 2 juni is het eindelijk zover en dompelen 9 oud-leerlingen zich onder in het systeem ‘Blue Mix’ van IBM. “Ik luister, en hoor ook wat ze zeggen, maar ik begrijp er echt niets van” zegt Moene, een vrijwilligster uit Rotterdam Delfshaven die vandaag is meegereisd met een alumnus. Gelukkig bleken de opdrachten voor al onze alumni wel goed uitvoerbaar.  “Ik vond de masterclass cool, maar de opdrachten heel gemakkelijk. Toch was het ook een leerzame masterclass” zegt Simon, alumnus van de vestiging in Nijmegen.

IBM Workshop Bluemix IMC Weekendschool

Werken met verschillende programmeertalen leek voor een aantal van onze alumni dagelijkse kost: html, Java: ze draaien hun hand er niet voor om. ” Ik heb al eens websites gebouwd”, legt Ahmed uit. “Voor informatica, maar ook nog voor andere vakken. En ik heb een eigen app gemaakt.” Handig dat deze jongens zo goed snappen hoe dit werkt, want ze gaan in de zomer samen met IBM bouwen aan een online community voor IMC Alumni! “Het was vrij bijzonder om aanwezig te zijn in het IBM gebouw. Daarnaast was het een leuke en leerzame cursus” kan deelnemer Wieraj concluderen aan het einde van de dag. Veel dank aan de enthousiaste testers en natuurlijk aan IBM voor het faciliteren van deze bijzondere middag.

Op naar een mooie zomer en een mooi vervolg van deze samenwerking!