fbpx
020 – 280 17 00 EN

‘Ieder mens is waardevol’

16-03-2015

IMC Weekendschool op werkbezoek bij het Twaalfde huis.
Zondag 15 maart werden de derdejaars van IMC Weekendschool in het kader van het vak politiek hartelijk ontvangen in het Twaalfde Huis door Projectleider Coen, stagiaire Marja en bezoeker en verslaafde Douwe. Alle deuren gingen open, van de fiets- en houtwerkplaats, het atelier, maar ook de gebruikersruimte. De eerlijkheid gebied te zeggen dat een deel van de groep het best spannend vond om in de dagbesteding van verslaafden rond te lopen. Maar de leerlingen luisterden ademloos naar de levensverhalen van Douwe en Marja. “Dus u denkt er niet aan om af te kicken? ‘
Ook tijdens de rondleiding van Coen werden er veel goede vragen gesteld: Waarom is er een dagbesteding? ‘Kun je hier ook slapen? ’Hoe kun je merken of iemand verslaafd is? Kom je hier om van je verslaving af te komen? Nee dus. Er ontstond zelfs even een discussie op niveau over legalisatie van drugs. Alle vragen werden beantwoord, een stapel folders gevouwen en een prachtige conclusie getrokken. ‘Verslaafde mensen zijn gewone mensen maar dan verslaafd’!
Dank aan het Twaalfde Huis. Onze leerlingen hebben inzicht gekregen in waarom een dagbesteding voor verslaafden zoals het Twaalfde Huis waardevol is voor verslaafden én de stad Groningen. Dit nemen we mee tijdens de debat battle in het kader van het vak politiek.