fbpx
020 – 280 17 00 EN

IMC Alumna Maryam Lyousoufi genomineerd voor ECHO AWARD 2016

14-07-2016

IMC Alumna Maryam Lyousoufi is genomineerd voor de ECHO AWARD 2016, een prestigieuze prijs voor wetenschappelijke studenten met een bi-culturele achtergrond en die zich inzetten voor de maatschappij. Ze noemt daarbij ook IMC Weekendschool.

Op de overzichtspagina met de tien finalisten staat dit over Maryem:

Maryem Lyousoufi ECHO Award IMC WeekendschoolNaam: Maryam Lyousoufi
Studeert: Farmacie aan de Universiteit Utrecht
Maatschappelijke bijdrage: Maryam is sinds jonge leeftijd betrokken bij de IMC Weekendschool en heeft gastlessen, advies en bijlessen verzorgd aan jongeren. Maryam is daarnaast actief binnen de Universiteit Utrecht. Zij is medeauteur van het boek “Farmacie, van pillen tot patiëntenzorg”, dat nu wordt gebruikt bij de opleiding Farmakunde op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij initiatiefnemer en coördinator van het tweede farmacieboek dat momenteel geschreven wordt. Verder is zij tevens bestuurslid van het Avicenna Excellence Program.

“Ik heb veel ambities voor de toekomst. Zo weet ik dat ik mijn passie in de farmacie wil combineren met hetgeen dat ik leuk vind: onderwijs. Daarnaast wil ik altijd jongeren met minder kansen blijven helpen, motiveren en stimuleren. Ik zie mijzelf dus zeker terug in het onderwijs, bijvoorbeeld als docent Farmacie aan de Universiteit Utrecht. Hierdoor kan ik een nog grotere bijdrage leveren aan de kenniseconomie.”

Over ECHO

ECHO is een non-profit organisatie die zich specialiseert in diversiteitsbeleid in het (hoger) onderwijs en de arbeidsmarkt. Vragen waarmee wij ons bezig houden zijn: Hoe behaal je studiesucces voor alle studenten in een multiculturele studentenpopulatie? Hoe kan een organisatie haar personeelsbestand diverser maken? Hoe kan diversiteitsbeleid op een duurzame manier worden vorm gegeven?

Op 30 september wordt de winnaar bekend gemaakt.